În Brazilia, un număr ALARMANT de mare de bebeluși și copii mor de COVID-19

Dana Lascu / 18 apr 2021 / 20:35
Bebeluș, spital
Bebeluș, spital

În timp ce datele guvernamentale din Brazilia sugerează că peste 800 de copii cu vârsta sub 9 ani au murit de COVID-19, un expert estimează că numărul morților este de aproape trei ori mai mare.

Coronavirusul a ucis aproximativ 1.300 de copii în Brazilia de la începutul pandemiei COVID-19, chiar dacă există dovezi copleșitoare că boala ucide rar copiii mici.
În timp ce datele de la Ministerul brazilian al Sănătății sugerează că peste 800 de copii cu vârsta sub 9 ani au murit de COVID-19, inclusiv aproximativ 500 de bebeluși, experții spun că numărul real al deceselor este mai mare, deoarece cazurile sunt subraportate din cauza lipsei testării pe scară largă a coronavirusului, potrivit BBC (link direct material).

Dr. Fatima Marinho de la Universitatea din São Paolo, un epidemiolog de marcă, de altfel consilier senior al organizației internaționale neguvernamentale Vital Strategies, a estimat că virusul a ucis 2.060 de copii sub 9 ani, inclusiv 1.302 de bebeluși. Estimarea ei se bazează pe numărul de decese cauzate de un sindrom respirator acut nespecificat în timpul pandemiei.

Există o concepție greșită conform căreia copiii prezintă un risc zero pentru COVID-19, a declarat Marinho pentru BBC, după ce a constatat că au existat de 10 ori mai multe decese cauzate de un sindrom respirator inexplicabil în ultimul an, comparativ cu anii precedenți.

Marinho a adăugat că, de-a lungul cercetărilor sale, a înregistrat o creștere a cazurilor de sindrom inflamator multisistem în rândul copiilor brazilieni. Sindromul rar este o stare de sănătate recent identificată și gravă, asociată cu virusul care provoacă infecții COVID-19. Tinde să afecteze copiii până la șase săptămâni după ce sunt infectați cu coronavirus.

Brazilia a devenit țara cu al doilea cel mai mare număr de decese COVID-19, peste 361.000 de când a început pandemia, după Statele Unite.

„Medicii fără frontiere” (Doctors Without Borders), au declarat joi că „răspunsul eșuat” al guvernului brazilian la pandemie a dus la mii de decese evitabile.

„La mai bine de un an de la pandemia COVID-19, răspunsul eșuat din Brazilia a provocat o catastrofă umanitară”, a declarat dr. Christos Christou, președintele  „Medicii fără frontiere”, într-un briefing cu reporterii. „În fiecare săptămână există un nou record sumbru de decese și infectii - spitalele sunt depășite, și totuși nu există încă un răspuns centralizat coordonat”, a continuat el, conform NBC News (link direct material).

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy