În vârstă de 117 ani, o călugăriță oarbă a ÎNVINS COVID-19 / FOTO

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
În vârstă de 117 ani, o călugăriță oarbă a ÎNVINS COVID-19, FOTO pexels
În vârstă de 117 ani, o călugăriță oarbă a ÎNVINS COVID-19, FOTO pexels

Sora André își va sărbători victoria împotriva virusului și cea de-a 117-a aniversare a ei, joi, 11 februarie, cu multă voie bună și un pahar de șampanie.

Sora André a trăit pandemia de gripă din 1918, cele două războaie mondiale și "multe evenimente triste". Fiind cea mai bătrână persoană din Europa, ea împlinește 117 ani joi și acum a realizat o altă victorie: a învins coronavirusul, fără vreo complicație.

"S-a recuperat, împreună cu toți locuitorii de aici.", a spus David Tavella, purtătorul de cuvânt al Casei de bătrâni Catherine Labouré din Toulon, un oraș din sud-estul Franței, unde locuiește sora André.

"Este calmă, foarte radiantă și așteaptă cu nerăbdare să împlinească 117 ani", a precizat el.

Coronavirusul a trecut prin casa de bătrâni luna trecută; 81 din cei 88 de rezidenți ai căminului au fost infectați, inclusiv sora André, iar 11 au murit în cele din urmă.

Sora André a rămas izolată săptămâni întregi și s-a simțit puțin obosită, a declarat Tavella, dar a dat vina pe virus, și nu pe vârsta ei. A dormit mai mult decât de obicei, dar s-a rugat și a rămas asimptomatică.

În această săptămână, ea a devenit cea mai în vârstă persoană cunoscută care a supraviețuit virusului Covid-19.

„Ea mi-a tot spus: "Nu mi-e frică de Covid pentru că nu mi-e teamă de moarte, așa că dă dozele de vaccin celor care au nevoie de ele.", a continuat Tavella.

Sora André s-a născut Lucile Randon în 1904 și și-a luat titlul ecleziastic în 1944, când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic. Acum, orbă și în scaun cu rotile, s-a simțit uneori singură și dependentă, a declarat ea pentru presa de știri franceze, dar a acceptat calvarul pe care l-a adus pandemia, scrie NY TIMES

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel