Încă patru turiști români în Grecia, infectați cu noul coronavirus

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mai mulți turiști români au fost diagnosticați cu coronavirus în Grecia
Mai mulți turiști români au fost diagnosticați cu coronavirus în Grecia

Încă patru turiști români au fost testați pozitivi la noul coronavirus. MAE le recomandă să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei.

Încă patru români din Grecia au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Estevorba despre trei turişti aflaţi în insula Thassos şi unul în Lefkada, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Anterior, MAE a mai informat cu privire la alte opt cazuri de cetăţeni români cu SARS-CoV-2, în Republica Elenă, notează agerpres.ro.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul Greciei să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei.

De asemenea, MAE subliniază, într-un comunicat, că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei, „iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă”.
Totodată, cu referire la informaţiile din spaţiul public privind turiştii români depistaţi pozitiv cu COVID-19 în Republica Elenă şi care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, "în conformitate cu legislaţia bulgară, persoanele confirmate cu SARS-CoV-2 urmează a fi plasate în carantină, din dispoziţia autorităţilor sanitare".

Ministerul român arată că autorităţile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel