Incendiu Matei Balș. Radu Țincu: oricând, în orice spital din România, este posibilă o tragedie

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul Radu Țincu a făcut declarații șocante la un post TV. Specialistul a afirmat că o tragedie similară celei de la Matei Balș este posibilă ”în orice spital din România”.

Medicul Radu Țincu de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București susține că multe dintre anchetele și rapoartele făcute de autoritățile sanitare sfârșesc în bibliorafturi. 

”Multe dintre aceste măsuri de conformare în primul rând nu se pot pune în practică pentru că ţin de infrastructura spitalului. Spre exemplu, când sunt prea aglomerate paturile din secţia respectivă nu e decât o singură variantă - să reduci numărul de paturi. Varianta să extinzi şi să lărgeşti saloanele este imposibilă, pentru că spitalele sunt vechi. Oricând, în orice spital din România, o tragedie asemănătoare este posibilă şi doar norocul face să nu se întâmple în zilele următoare. Sunt spitale unde nu există senzori pentru detectarea fumului şi atunci orice incendiu care apare este detectat abia când începi să vezi fumul sau să vezi flăcările care ard instituţia respectivă", a spus medicul Radu Ţincu, marţi, 2 februarie, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel