Radu Țincu: noua tulpină de coronavirus circulă deja în România

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Radu Țincu. Foto: DC Medical
Dr Radu Țincu. Foto: DC Medical

Radu Țincu crede că noua variantă de coronavirus circulă deja în România și spune că „trebuie să începem să secvențiem și să identificăm această tulpină”.

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, este de părere că varianta britanică a virusului SARS-CoV-2 circulă deja și în România, fiind depistată l persoane are nu au călătorit în Marea Britanie. „Acest lucru demonstrează că avem o transmitere intracomunitară în comunitatea românească a acestei variante virale”, a spus doctorul, luni, pe B1 TV, explicând că trebuie „să începem să secvențiem și să identificăm această tulpină”. 

„Avem două probleme principale în legătură cu această tulpină. În primul rând, transmisibilitatea, lucru pe care îl știm de ceva timp, că ea se transmite cu mult mai mare rapiditate, având o rată de contaminare cu peste 70% mai ridicată comparativ cu variantele precedente.

A doua informație care într-adevăr este îngrijorătoare și a fost expusă public de premierul britanic ține de creșterea mortalității. Acesta susține faptul că, în urma studiilor efectuate în Regatul Unit, această nouă variantă virală crește mortalitatea cu 30%. Aceste două elemente coroborate trebuie să ne dea multe semne de întrebare în ceea ce privește numărul de cazuri și capacitatea sistemului sanitar de a prelua acești bolnavi. În al doilea rând, trebuie să ne uităm și la mortalitate. O creștere cu 30% a mortalității reprezintă un factor ce nu poate fi neglijat”, a declarat Radu Țincu.

El s-a arătat de părere că „faptul că nu avem informații arată încă o dată faptul că autoritățile nu reușescă să pună la punct un plan care să evalueze incidența de circulație a acestei noi variante virale”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel