India accelerează vaccinarea profesorilor

Adisa Codruț |
Data publicării:

Statul indian va aloca milioane de doze pentru a vaccina toți profesorii până la începutul lui septembrie.

India va trimite milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-COVID-19 în statele sale federale pentru a încerca să îi vaccineze pe toţi profesorii din ţară până la începutul lunii viitoare, a anunţat ministrul indian al Sănătăţii miercuri, pe măsură ce cursurile şcolare au început să fie reluate în format fizic. Pandemia de COVID-19 a afectat deosebit de grav această ţară de 1,35 miliarde de locuitori şi sute de milioane de elevi indieni au fost nevoiţi să rămână timp de mai multe luni acasă, în contextul în care elevii din familiile sărace au avut un acces limitat sau chiar deloc la educaţia online.

Săptămâna trecută, India a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 pentru adolescenţi şi încearcă să accelereze vaccinarea tuturor celor aproximativ 10 milioane de profesori şi învăţători din şcolile sale. India a început să îşi vaccineze populaţia adultă la jumătatea lunii ianuarie. "Am cerut tuturor statelor federale să încerce să îi vaccineze pe toţi profesorii din şcoli în regim de prioritate înaintea de Ziua Profesorilor, care este sărbătorită pe 5 septembrie", a anunţat ministrul indian al Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, într-un mesaj publicat pe Twitter.

El a adăugat că statele federale indiene vor primi în acest scop peste 20 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri anti-COVID-19. Mai multe state indiene au încercat să îşi redeschidă şcolile după debutul pandemiei de anul trecut, însă unele dintre ele au fost nevoite să se închidă din nou atunci când mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost detectate în perimetrele lor.

Autorităţile din Gujarat, statul natal al prim-ministrului Narendra Modi, au anunţat că orele de predare în format fizic vor fi reluate pentru elevii din şcolile gimnaziale începând din 2 septembrie, la jumătate din capacitate, pentru prima dată după o pauză de peste 18 luni. Şcolile indiene au fost redeschise pentru elevii din ciclurile superioare în urmă cu aproape o lună. Un raport parlamentar publicat în această lună afirmă că pandemia de COVID-19 a întrerupt procesul educaţional pentru aproape 320 de milioane de elevi indieni din şcolile, liceele şi universităţile naţionale.

Raportul recomandă "accelerarea campaniilor de vaccinare pentru toţi elevii, studenţii şi personalul auxiliar, pentru ca şcolile să poată să reînceapă să funcţioneze în regim normal cât mai devreme posibil".

India a administrat 596 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, iar aproape 50% din totalul său de 944 de milioane de rezidenţi adulţi au primit cel puţin o doză, în timp ce 14% dintre ei au fost vaccinaţi cu schemă completă. India a raportat un total de 32,5 milioane de infectări cu noul coronavirus - al doilea bilanţ din lume după cel din Statele Unite - şi 435.758 de decese asociate maladiei COVID-19, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel