India: O leoaică a murit de COVID-19 la o grădină zoologică; alți opt lei, infectați cu coronavirus

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Leoaice. Fotografie cu caracter ilustrativ. Foto: Pixabay
Leoaice. Fotografie cu caracter ilustrativ. Foto: Pixabay

INDIA: O leoaică a murit într-o grădină zoologică din statul Tamil Nadu după ce a făcut COVID-19, în timp ce alți opt lei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat sâmbătă un reprezentant al acestui stabiliment.

Angajații de la Parcul Zoologic Arignar Anna, amenajat în apropiere de Chennai, din statul Tamil Nadu, India, au observat o serie de simptome, precum pierderea apetitului, secreții nazale și accese ocazionale de tuse, în rândul unei familii de lei, încă de săptămâna trecută.

Administratorii grădinii zoologice au trimis la un laborator de testare mai multe probe biologice prelevate de la respectivele animale. Nouă dintre lei au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și unul dintre ei, leoaica Neela, în vârstă de nouă ani, a murit joi, a precizat un reprezentant al parcului zoologic, citat de DPA și Agerpres.

Leoaica părea să fie asimtomatică și nu prezenta secreții nazale cu o zi înaintea morții sale. Probele biologice au fost trimise pentru analize suplimentare la două institute de cercetare.

Toți leii testați pozitiv sunt ținuți sub observație medicală strictă și urmează un tratament coordonat de o echipă de experți de la Universitatea de Medicină Veterinară și Științe ale Animalelor din statul Tamil Nadu.

Printre ei se află și două exemplare în vârstă - unul de 23 de ani și altul de 19 ani -, care sunt monitorizate cu mare atenție.

Angajații parcului zoologic au respectat cu strictețe toate protocoalele anti-COVID-19 și deocamdată nu este cunoscut felul în care animalele au fost infectate, a declarat un reprezentant al stabilimentului.

Toți îngrijitorii și asistenții care lucrează în acest parc zoologic au fost vaccinați împotriva COVID-19. Angajații care distribuie hrana animalelor sunt testați cu regularitate, iar mâncarea este tratată într-o cameră cu lumină ultravioletă.

Îngrijitorii, medicii veterinari și ceilalți angajați poartă în fiecare zi echipamente de protecție sanitară atunci când pătrund în țarcurile animalelor și în zonele de safari.

Parcul zoologic a fost închis pentru vizitatori începând din data de 20 aprilie, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în statul indian Tamil Nadu în timpului celui de-al doilea val al pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel