Infecții respiratorii și pneumonii, înregistrate cu sutele în județul Vaslui

Adisa Codruț / 06 noi 2019 / 16:00
Infecții respiratorii
Infecții respiratorii

Aproape 2.700 de infecţii respiratorii s-au înregistrat în județul Vaslui, susțin reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică.

Infecții respiratorii, pneumonii. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, în perioada 20 octombrie - 3 noiembrie, au fost înregistrate în judeţul Vaslui 2.329 de infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 362 de cazuri de pneumonie.

"Din datele raportate de medicii de familie şi de reprezentanţii unităţilor medicale din judeţ, au fost înregistrate 2.329 de infecţii acute ale căilor respiratorii, dintre care 109 au avut nevoie de internare. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 362 de pneumonii, dintre care 74 au necesitat internare. Până la această dată, la nivelul judeţului nu au fost raportate cazuri de gripă", a declarat Mihaela Topliceanu, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui a menţionat că dintre cele 52.932 de doze de vaccin antigripal solicitate de la Ministerul Sănătăţii, s-au primit două tranşe de vaccin, prima de 1.250 de doze şi cea de-a doua constând într-un număr de 12.530 de doze. Până la data de 3 noiembrie, la nivelul judeţului au fost administrate 11.131 de doze de ser antigripal, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală fiind imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, respectiv copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi personalul medical.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy