INSP: Aproape un milion de persoane din grupele de risc, vaccinate antigripal

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Conform INSP, aproape un milion de persoane, mai exact 989.456 de persoane din grupele de risc, au fost vaccinate antigripal până la data de 24 noiembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Aproape un milion de români, mai exact 989.456 de persoane din grupele de risc, au fost vaccinate antigripal până la data de 24 noiembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică - INSP.

În săptămâna 18 - 24 noiembrie s-a înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus tip A, subtip (H1) pdm09, conform datelor INSP.

În această perioadă, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute de căi respiratori superioare și pneumonii) a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (94.527) și cu 1,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

Au fost raportate la nivel național 36 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în săptămâna 47/2018 (50 cazuri). Au fost raportate șase cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu unul mai mult față de săptămâna precedentă și cu două mai multe față de aceeași perioada a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal, se arată în informarea INSP.

De la începutul sezonului, au fost confirmate opt cazuri de gripă: patru cu virus AH3, unul cu virus AH1 și trei cu virus B.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel