Institutul de Psihiatrie Socola, restricții CORONAVIRUS. Intră doar pacienții cu programare și urgențele

Dana Lascu |
Data publicării:
Institutul Socola din Iași
Institutul Socola din Iași

La Institutul de Psihiatrie Socola din Iași accesul pacienților se va face exclusiv prin Centrul de Sănătate Mintală Bucium, de la intrarea în imobil, unde un medic specialist va realiza un prim triaj epidemiologic, pentru stoparea extinderii noului coronavirus COVID-19.

Potrivit reprezentanților Institutului de Psihiatrie Socola, triajul epidemiologic va fi făcut de medicul specialist psihiatrie și o echipă formată din trei medici rezidenți din anii 3, 4 și 5, sprijiniți de cadrele medicale și un asistent medical de igienă din cadrul SPIAM.

„Triajul epidemiologic al pacienților și aparținătorilor se va realiza în două schimburi, în intervalul orar 7,00 - 14,00, de luni până vineri. În afara acestui program, triajul epidemiologic se va realiza în Camera de Gardă a Institutului. Ulterior efectuării acestui prim triaj epidemiologic, pacientul va fi direcționat către medicul curant din secția unde urmează să fie internat și va preda fișa de consult medicului curant. Legătura aparținătorilor cu medicii curanți și șefii de secție sau șefii de compartimente se va realiza exclusiv prin rețeaua telefonică a unității sau telefonie mobilă. Excepție de la efectuarea triajului epidemiologic în cadrul Centrului de Sănătate Mintală Bucium vor face pacienții care sunt aduși în urgență psihiatrică de către autoritățile statului sau aparținători. În acest caz, triajul epidemiologic se va realiza în Camera de Gardă", spun cei de la Institutul Socola.

Pe toată perioada stării de urgență nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenții la medicină și farmacie, cu excepția situațiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

„Aparținătorii pacienților nu pot efectua vizite în Institut. Este interzisă transmiterea către pacienții internați a pachetelor. De asemenea, în această perioadă este interzis accesul autoturismelor în incinta Institutului, cu excepția autoturismelor salariaților și autorităților publice precum Poliție, Jandamerie, Ambulanță. În incinta instituției au acces doar pacienții care prezintă bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie și pacienții care prezintă scrisoare medicală cu programare la data prezentării. De asemenea, în incinta instituției au acces pacienții ce reprezintă o urgență psihiatrică", se mai arată într-o informare de presă a reprezentanților Institutului de la Socola.

Conform sursei citate, personalul medical din cadrul Camerei de Gardă sau al Centrului de Sănătate Mintală Bucium trebuie să respecte procedura pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice sau asimptomatice sosite din zonele afectate de infecții cu noul coronavirus.

De asemenea, cei de la Institutul Socola recomandă persoanelor care așteaptă pe holul secretariatului să păstreze o distanță de doi metri una față de cealaltă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel