Institutul Matei Balș, poziția oficială incendiu: Erau în total 101 pacienți spitalizați, îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții. 5 decese

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un incendiu puternic a izbucnit la Institutul Matei Balș din București   FOTO: Crișan Andreescu
Un incendiu puternic a izbucnit la Institutul Matei Balș din București FOTO: Crișan Andreescu

Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" arată, într-un comunicat, că cei 101 pacienți internați în pavilionul cinci, unde s-a produs incendiul, erau îngrijiți de 20 de medici. 

„Echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului din dimineața zilei de 29 ianuarie, soldat din păcate cu 5 decese dintr-un total de 101 pacienți spitalizați îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții, inclusiv medicul șef de gardă.

Toți pacienții au fost evacuați și transportați în siguranță către alte unități sanitare, precum și la nivelul celorlalte secții din incinta institutului.

În urma intervenției prompte a colegilor din liniile de gardă și a mobilizării autorităților de urgență, au fost prevenite alte victime, astfel încât toți ceilalți pacienți sunt în siguranță. Echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" va sprijini ancheta în curs și lămurirea aspectelor, care ar fi putut duce la accidentul din această dimineață, cu atât mai mult cu cât autorizațiile și avizele sunt la zi.

Fiind în plină pandemie, sănatatea și siguranța pacienților vor fi în continuare prioritatea noastră”, se arată într-un comuniat emis de Institutul de Boli  Infecțioase Matei Balș. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel