Inteligența artificială, cum poate îmbunătăți accesul la asistență medicală pentru pacienți

Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale
Atacurile cibernetice au vizat mai multe spitale

Este de așteptat ca inteligența artificială (AI) să aibă un impact mare asupra modului în care oamenii au acces la serviciile de asistență medicală, conform unui raport publicat de Universitatea de Medicine Stanford.

 

Raportul Health Trends din 2018 identifică acele computere inteligente (AI și analiza datelor), schimbul de date și securitatea ca  fiind ,,cei trei piloni principali" care influențează în prezent democratizarea asistenței medicale.

 Potrivit raportului, AI și analizele de date se îmbunătățesc rapid și devin instrumente utile pentru realizarea de date statistice din domeniul sănătății.

 ,,O creștere a datelor este legată de alimentarea unor algoritmi mai buni. Pe măsură ce metodele analitice continuă să se îmbunătățească, aceste abordări vor avea un efect asupra industriei medicale, atât pe termen scurt cât și pe termen lung prin creșterea eficienței, îmbunătățirea capacităților de predicție, permiterea unei personalizări mai mari și democratizarea accesului la această grijă îmbunătățită", se arată în raport.

Având în vedere că piața AI și a mașinilor de învățare se așteaptă să ajungă la 6,6 miliarde de dolari până în 2021, este probabil să se realizeze o îmbunătățire constantă a costurilor, a accesului și a calității, cu speranța că aceste îmbunătățiri vor duce la îngrijirea medicală imediată, mai precisă. Pentru ca acest impact să fie realizat, industria de asistență medicală trebuie să îmbrățișeze pe deplin potențialul AI, abordând în același timp și câteva provocări practice și etice, iar industria să fie pregătită să facă față provocărilor.

Acest raport privind tendințele de sănătate a analizat modul în care utilizarea și schimbul de date vor transforma cercetarea, practica medicinei și rolul jucat de pacienți în accesul la  servicii de sănătate, pe baza cercetărilor existente și a datelor privind tendințele actuale din industrie, conform AI in Healthcare.com

,,Suntem pe punctul de a face ceva ce nu a mai fost posibil înainte - abilitatea de a democratiza cu adevărat practica de îngrijire a sănătății. Este clar că avem de făcut multe în ceea ce privește facilitarea accesării, partajării și protejării acestui număr incredibil de date. Dar sunt sigur că avansăm spre un viitor de îngrijire mai preventiv, predictiv, personalizat și precis", a declarat dr. Lloyd Minor, MD, decanul Universității de Medicina Stanford.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel