Investiții. Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați, proiect de reabilitare

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Ambulatoriul Integrat de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi urmează să fie dotat și modernizat. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare.

Contractul de finanțare semnat pentru proiectul "Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi ”este pentru o investiție ce depășește nouă milioane de lei, scrie agerpres, citând biroul de presă al CJ Galați.

Potrivit sursei citate, proiectul, este finanțat prin fonduri europene nerambursabile în valoare de 6,5 milioane de lei. Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. 

Investiții în reabilitarea clădirii

"Clădirea Ambulatoriului de Specialitate va fi consolidată, reabilitată, supraetajată şi extinsă pe orizontală şi pe verticală, ceea ce înseamnă că vom mări de aproape patru ori suprafaţa actuală.

De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, vor fi instalate pompe de căldură şi sisteme de climatizare. O treime din banii alocaţi proiectului vor fi investiţi în dotarea cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf performant", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.


Valoarea proiectului este de 9.460.217 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 6.598.453 lei din fonduri europene şi 2.639.381 lei de la bugetul naţional, iar contribuţia CJ Galaţi este de 222.382 de lei.
La sfârşitul anului trecut a fost inaugurat şi corpul central al unităţii medicale, după ce a fost consolidat, reabilitat, modernizat şi extins pe verticală cu un etaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel