Iridologia sau cum ne spun ochii ce boli avem

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ochi
Ochi

Ochii ne pot oferi informații despre anumite afecțiuni fizice. Iridologia este știința care se ocupă de studierea irisului și pupilei.

Structura, culoarea şi diferitele marcaje ale irisului oferă multe informații pentru specialiștii în iridologie dezvăluie foarte multe despre sănătate unui om și afecțiunile pe care le are. Iridologia studiază irisul și pupila, iar peste hotare este destul de cunoscută.

”Avem nevoie de o sursă de lumină şi de o lupă ca să putem mări suprafaţa irisului, ca să putem observa acele semne şi marcaje, care nu sunt observabile cu ochiul liber şi în felul acesta putem să avem irisul în ansamblul său. (...) Iriodologia este o ştiinţă destul de veche ce are rădăcini în ştiinţele orientale. Irisul, chiar dacă este o suprafaţă destul de mică, este plin de informaţii. Inclusiv culoarea ne poate spune ceva, predispoziţiile ereditare, gradul de longevitate, anumite intervenţii chirurgicale care au avut loc, focare infecţioase. Deci, iată, o serie de predispoziţii sau patologii trecute, actuale şi chiar anumite patologii în stadiu incipient, care încă nu au dat semne clinice”, explică Alin Ghinea, specialist în iridologie.

Deși iridologia oferă foarte multe informații despre starea noastră de sănătate, specialiştii susţin că nu este în niciun caz o metodă de diagnostic. 

”Iridologia sau analiza pe iris nu înlocuieşte alte forme de diagnoză. Dimpotrivă, vine şi completează aceste forme de diagnosticare. (...) Depinde de suferinţele pacientului pentru că, spre exemplu, atunci când se îmbolnăvesc înregistrează anumite modificări la nivelul irisului, iar atunci când organismul începe să răspundă la tratament, să îşi revină, apar anumite semne”, susține Alin Ghinea, specialist în iridologie, potrivit Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel