Italia, coronavirus: toată țara e în carantină de marți! Sunt peste 9.100 de cazuri de infecție

DCMedical Team |
Data publicării:
Coronavirus,
Coronavirus,

Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat că de marți, 10 martie, toată Italia e în carantină, iar cetățenii trebuie să stea acasă până pe 3 aprilie! Au 9.172 de persoane infectate și 463 de morți!

Guvernul italian extinde carantina în toate regiunile, începând de marți dimineață (marți 10 martie) și până la 3 aprilie. Măsurile sunt deja active în Lombardia și în alte 14 provincii din cauza situației de urgență decretată pe noul Coronavirus, notează Corierre della Sera.

Aceste măsuri, lansate cu un decret în noaptea dintre sâmbătă și duminică, prevăd interzicerea circulației, cu excepția „motivelor de muncă dovedite" sau „nevoilor grave de familie sau de sănătate".

Prin urmare, întreaga țară va sta acasă în încercarea de a opri răspândirea acestui nou coronavirus Covid-19 care a infectat - începând cu 9 martie, conform datelor furnizate de Protecția Civilă din Italia - 9.172 de persoane, dintre care 463 au murit, 724 sunt vindecați, peste 700 sunt în terapie intensivă (toate datele de aici).

Premierul Giuseppe Conte a explicat că „nu mai este timp" pentru a contracara avansul coronavirusului: „Cu toții trebuie să renunțăm la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Astăzi este momentul responsabilității. Nu ne putem lăsa garda jos".

Textul decretului - un singur articol, care va fi publicat în Jurnalul Oficial (Monitorul Oficial Italian) în luni seară, și în vigoare de marți de la ora 10.00 - extinde măsurile lansate duminică în întreaga peninsulă. „Numerele ne spun că avem o creștere importantă a infecțiilor, a persoanelor spitalizate în terapie intensivă și subintensivă și, din păcate, și a persoanelor decedate. De aceea, obiceiurile noastre trebuie schimbate. Trebuie să fie schimbate acum. Am decis imediat să iau măsuri și mai stricte, mai puternice", a spus Conte. «Sunt pe cale să semnez o măsură pe care o putem rezuma drept „stai acasă!". Nu va mai exista o zonă roșie pe peninsulă. Italia va fi o zonă protejată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel