Îți țiuie urechile? Nu prevestește nimic: iată care este motivul

Angela Sabău |
Data publicării:

Multe persoane se confruntă cu un zgomot ciudat în urechi, asemănător unui țiuit. Deși unele credințe populare spun că este un semn prevestitor, în realitate, zgomotul din urechi are o cauză medicală.

Zgomotul pe care unele persoane spun că îl aud uneori este cauzat de afecțiunea numotă tinitus, însă doar medicul poate pune acest diagnostic. 

Adesea persoanele descriu afecțunea în care oamenii aud un zgomot în cap care nu provine dintr-o sursă externă. Oamenii o descriu adesea ca un ciripit, un clic, un sunet sau un bâzâit. Pentru unii oameni, sunetul este constant; pentru alții, vine și pleacă. Este obișnuit ca tinitusul să apară după expunerea la un zgomot puternic. În alte cazuri, nu este clar ce a declanșat tinitusul, dar apare mai frecvent la persoanele cu vârsta peste 55 de ani și la cei cu pierderea auzului.

Tinitusul poate fi un efect secundar al anumitor medicamente și, uneori, formarea unui dop de cerumen este vinovatul. Poate fi de scurtă durată, cum ar fi după participarea la un concert zgomotos. Dar mulți oameni au tinitus persistent, cel mai adesea atunci când au și pierderea auzului.

Tinitusul poate fi incredibil de enervant și poate provoca suferință semnificativă. Dacă este cazul, consultați medicul. El vă poate sugera strategii pentru a vă ajuta să faceți față acufenei, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, gestionarea stresului, terapia de recalificare a acufenei sau biofeedback-ul. De asemenea, vă poate recomanda să încercați un dispozitiv conceput pentru a ajuta la mascarea zgomotului din tinitus, deși nu există nici un remediu, poate fi ameliorat în timp, arată health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel