IVABRADINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

IVABRADINUM – prospect. Acțiune: Antianginos prin reducerea necesarului de oxigen al miocardului; scade frecvența cardiacă prin inhibarea selectivă și specifică a curentului if de pacemaker cardiac care controlează depolarizarea diastolică spontană în nodul sinusal și reglează frecvența cardiacă.

IVABRADINUM – prospect:

Denumiri comerciale: BIXEBRA, CORLENTOR 

Forma: Comprimate filmate, 

Indicații: Tratamentul simptomatic al anginei pectorale cronice stabile la adulți cu boală coronariană și ritm sinusal normal. Ivabradina este indicată la adulți care au intoleranță sau contraindicație la beta-blocante sau în asociere cu beta-blocante la pacienți insuficient controlați cu o doză optimă de betablocant și a căror frecvență cardiacă este > 60 bpm.

Contraindicații: Hipersensibilitate, frecvență cardiacă sub 60 bătăi/minut înaintea începerii trat., șoc cardiogen, infarct miocardic acut, hipotensiune arterială, IH severă, bloc sinoatrial, IC clasa III-IV NYHA dependentă de pacemaker, angină pectorală instabilă, sarcină, alăptare.

Reacții Adverse: Fenomene luminoase (fosfene), vedere încețoșată, bradicardie, extra sistole, bloc AV gradul I, tulburări digestive, cefalee, amețeală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel