„Jurnal de Covid”: experiența unui medic care a scăpat din iadul infecției

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Gheorghe Lascu
Dr. Gheorghe Lascu

Medicul Gheorghe Lascu, care a scăpat recent de infecția cu COVID-19, a relatat într-un „jurnal de Covid” cum s-a infectat și cât de important este să purtăm corect masca, pentru a-i proteja pe ceilalți. 

Medicul de familie Gheorghe Lascu, președintele Societății de Medicină de Familie Maramureș, a trecut prin clipe groaznice după ce s-a infectat cu COVID-19. El a fost internat la spital, unde a primit tratament și asistență medicală de specialitate, însă starea lui nu a fost deloc una bună.

În prezent, el este în refacere și a postat pe pagina sa de socializare un „jurnal de Covid”, unde a relatat care a fost, cel mai probabil, momentul în care s-a infectat. De fapt, ce evidențiază medicul este faptul că o mască purtată incorect este absolut inutilă.

Iată ce a scris el:

„Jurnal de COVID. Prima parte sau „Oare așa m-am infectat?”
Marți 27 iulie, ora 10, consult un bărbat de 75 de ani cu ageuzie, anosmie, dispnee de efort, astenie, cefalee, tuse seaca, dureri în gât, faringe ușor congestionat, fără adenopatie submandibulară, murmur prezent, fără raluri. TA=158/72mmHg, P=80/min, Sat O2=90%, T=37,5*C.
Pacient cronic, hipertensiv, cu dislipidemie si hiperplazie de prostată.
Stabilesc suspiciunea de infecție cu SARS COV-2.
Solicit la 112 salvare cu echipaj pregătit pentru astfel de situații.
Izolez pacientul în sala de tratamente si după 45-50 de minute trimit pacientul la infecțioase.
In intervalul de 45-50 de minute intru de mai multe ori în contact cu pacientul pentru a monitoriza temperatura și saturația de oxigen.
Observații:
- pacientul avea o mască veche, murdară, pe care o purta sub nas și la insistențele mele o ridica din când în când peste nas.
- după plecarea pacientului s-a făcut dezinfecția spațiului, am schimbat măștile și halatele.
Joi, 6 august, încep să tușesc sec, destul de rar, fără dureri toracice, fără febră.
Vineri, 7 august, mă simt obosit, tusea seacă persistă, încep să transpir noaptea.
Sâmbătă, 8 august, încep să fac febra peste 37,5*c, am cefalee, tuse seacă, ușoare durei în piept.
Duminică, 9 august, febra persistă, cefalee, astenie, oboseală, tuse seacă, dureri toracice anterioare. Noaptea febra urcă la 39,6*C, tușesc toată noaptea, mă doare capul, hotărăsc ca luni dimineața să apelez la ajutor de specialitate.
Luni, 10 august dimineața mă prezint la camera de gardă a spitalului de boli infecțioase. Sunt consultat, se stabilește suspiciunea de infecție cu SARS COV-2 și mi se propune internarea. Sunt conștient că nu am altă soluție și accept. Îmi sunt recoltate probe de sânge si pentru RT PCR. Seara sunt anunțat că sunt pozitiv și sunt mutat pe secția roșie.”

Câteva mii de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul pandemiei, iar mulți dintre ei și-au pierdut viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel