La 113 ani a supraviețuit COVID-19. Cea mai bătrână supraviețuitoare spune care este „cheia" pentru o viață lungă

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Maria Branyas este cea mai în vârstă persoană care a supraviețuit COVID-19. A trăit în vremurile gripei spaniole și a celor două războaie mondiale.

Maria Branyas are 113 ani și este cea mai în vârstă supraviețuitoare a COVID-19. A văzut lumina zilei în San Francisco, apoi a plecat în Spania. Născută pe 4 martie 1907, Maria locuiește de două decenii într-o casă de îngrijire pentru vârstnici din Olot, Spania. Are trei copii, 11 nepoți și 13 strănepoți.

În acel cămin pentru bătrâni în care trăiește Maria s-au îmbolnăvit 17 persoane. În aprilie a fost diagnosticată cu COVID-19, a fost izolată în camera ei și tratată pentru COVID-19. Maria Branyas spune, citată de dailymail.co.uk, că "pandemia este foarte tristă, dar nu este conștientă de unde provine sau cum a ajuns în Spania" și că se simte bine. Norocoasa femeie afirmă că a avea o sănătate bună este "cheia" pentru o viață lungă. Ea a mai zis că nu a fumat niciodată și obișnuia să facă plimbări lungi.

Maria nu este singura persoană cu vârsta peste 100 de ani care a supraviețuit bolii. Dintre acestea amintim: o olandeză de 107 ani, Cornelia Ras, care trăiește într-un azil în care au murit doisprezece persoane și un american de 104 ani, Bill Lapschies, respectiv Zhang Guangfen, o femeie în vârstă de 103 ani din Wuhan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel