La 113 ani a supraviețuit COVID-19. Cea mai bătrână supraviețuitoare spune care este „cheia" pentru o viață lungă

Florina Pop / 12 mai 2020 / 23:18
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Maria Branyas este cea mai în vârstă persoană care a supraviețuit COVID-19. A trăit în vremurile gripei spaniole și a celor două războaie mondiale.

Maria Branyas are 113 ani și este cea mai în vârstă supraviețuitoare a COVID-19. A văzut lumina zilei în San Francisco, apoi a plecat în Spania. Născută pe 4 martie 1907, Maria locuiește de două decenii într-o casă de îngrijire pentru vârstnici din Olot, Spania. Are trei copii, 11 nepoți și 13 strănepoți.

În acel cămin pentru bătrâni în care trăiește Maria s-au îmbolnăvit 17 persoane. În aprilie a fost diagnosticată cu COVID-19, a fost izolată în camera ei și tratată pentru COVID-19. Maria Branyas spune, citată de dailymail.co.uk, că "pandemia este foarte tristă, dar nu este conștientă de unde provine sau cum a ajuns în Spania" și că se simte bine. Norocoasa femeie afirmă că a avea o sănătate bună este "cheia" pentru o viață lungă. Ea a mai zis că nu a fumat niciodată și obișnuia să facă plimbări lungi.

Maria nu este singura persoană cu vârsta peste 100 de ani care a supraviețuit bolii. Dintre acestea amintim: o olandeză de 107 ani, Cornelia Ras, care trăiește într-un azil în care au murit doisprezece persoane și un american de 104 ani, Bill Lapschies, respectiv Zhang Guangfen, o femeie în vârstă de 103 ani din Wuhan.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy