Laborator de Radiologie și Imagistică Medicală de 60 de milioane de lei, la Fundeni

Dana Lascu |
Data publicării:

Conf Dr Anca Coliță, managerul Institutului Clinic Fundeni, a anunțat că până în toamnă vor fi schimbate toate aparatele din Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională. 

Institutul Clinic Fundeni va avea, din această toamnă, un Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională de top, prin reabilitarea și dotarea cu echipamente de ultimă generație a unității actuale.

Guvernul României a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății,  Hotarârea pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Dotarea Laboratorului Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Conform documentului, Guvernul României, prin Ministerul Sănătății a alocat Institutului Clinic Fundeni suma de 60.631.000 lei de la bugetul de stat pentru dezvoltarea și upgradarea imagisticii medicale din cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie.

„Laboratorul Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală și Radiologie Intervențională din cadrul Institutului Clinic Fundeni va fi dotat cu nouă componente de aparatură medicală care vor forma Sistemul integrat de radiologie și imagistică. Prin această investiție urmărim realizarea procedurilor de  radiologie de urgență la standarde înalte 24/24 ore prin dezvoltarea unei medicine preventive, pedictive și personalizate pentru patologiile cronice, dezvoltarea/diversificarea și validarea terapiilor din radiologia intervențională minim invazivă, dezvoltarea si integrarea inteligenței artificiale în diagnostic și urmărirea pacientului”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, după aprobarea documentului.

În 4 luni, totul se schimbă

Durata de execuție a proiectului investiției este de 4 luni.

Prin proiect se dorește achiziționarea a   2 computere tomografe multislice din gama de vârf (de128 si respectiv 256 de coroane de detectori) care să asigure 24 /24 de ore accesul urgențelor, 1 aparat de rezonanță magnetică cu intensitatea câmpului de 3 T, cu softuri dedicate pentru explorările neuro, vasculare, whole body, abdomino-pelvine, onco, pediatrice, precum și dotarea cu 1 angiograf biplan pentru procedurile radiologice minim invazive a pacienților cu patologie în principal neurovasculară. 

De asemenea, pentru radiologie sunt necesare 2 ecografe performante unul pentru segmentul pediatric și altul pentru adulți, în asociere cu 2 aparate de radiologie convențională cu post de grafie și scopie dintre care unul pentru pacienții pediatrici și altul pentru adulți (aparatura existentă datând din anii 2000-2001).

În acest proiect sunt incluse și 2 ecografe care vor aparține Clinicii de Neurologie din ICF pentru pacienții cu suspiciune clinică de Stroke, dintre care unul fix și altul portabil, cu rol în evaluarea vaselor latero-cervicale în suspiciunea de ocluzie/ stenoză stânsă arterială și de Doppler transcranian.

„Achiziționarea unei aparaturi performante, coroborată cu  asigurarea condițiilor necesare  desfășurării activității medicale  este primordială pentru creșterea calității actului medical,  conform  cerințelor impuse de managementul calității în domeniul sanitar, dar și de  provocările majore la care este supus continuu personalul medico-sanitar și implicit pacienții în contextul situațiilor medicale grave ce pot apărea , așa cum a fost, spre exemplu,  pandemia SARS COV 2”, a explicat managerul ICF, conf dr Anca Coliță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel