Lămâile: 5 utilizări la care nu te-ai fi gândit

DCMedical Team |
Data publicării:
Lămâi
Lămâi

Lămâile asigură necesarul de vitamina C pentru întreaga zi, însă se pare că pot face mai mult de atât. Iată o serie de utilizări ciudate ale lămâilor.

Lămâile par a fi mia versatile decât ne-am fi imaignat. Iată 6 modiro în care le putem folosi:

Benefic împotriva acneei

V-ați întrebat vreodată cum să scăpați de coșurile neplăcute e și de urmele urâte pe care le lasă în urmă? Din fericire, soluția este foarte ieftină și probabil că o aveți deja în frigider! Lămâile sunt perfecte pentru ștergerea pustulelor, punctelor negre și a resturilor lor.

Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați un tampon de bumbac în suc de lămâie proaspăt stors (o lingură de suc) și apoi tamponați pe zona afectată timp de aproximativ cinci minute în fiecare zi. Fructul este în mod natural astringent, ceea ce poate opri sângerarea, iar aciditatea acestuia va reduce inflamația creată de acnee.

Întinerește pielea

Dacă tenul dvs. este mai puțin strălucitor și arătați cu câțiva ani mai în vârstă decât în realitate, apelați la sucul de lămâie, care pe piele va ajuta la strângerea și netezirea liniilor fine. Luați în considerare evitarea unor alimentelor care au ca efect îmbătrânirea tenului

Reduce imperfecțiunile

În loc să cheltuiți bani pe diferite tratamente fanteziste, faceți o versiune de casă. Pur și simplu stoarceți o lămâie întreagă într-un bol și apoi adăugați suficient zahăr granulat până când amestecul devine gros. Apoi, folosiți ca exfoliant care va menține pielea de pe față și buze netede, ca de bebeluș.

Elimină petele întunecate

Mulți oameni suferă de hiperpigmentare pe coate și axile, dar puțini oameni știu de fapt că această decolorare este ușor de tratat. Iată un truc ușor: după un duș, înmuiați coatele în suc proaspăt de lămâie sau frecați cu o felie de lămâie pe sub brațe. Dacă faceți acest lucru în fiecare zi, proprietățile de albire ale lămâilor vor face minuni!

Folosiți pentru fixarea părului

Dacă aveți părul mai deschis la culoare, puteți folosi sucul unei lămâi pentru a-l putea aranja mai bine. Pentru a obține mai mult suc dintr-o lămâie este suficient să o puneți întreagă în cuptorulcu microunde pentru 15 secunde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel