Leacuri homeopate, avertismentul medicilor. Pericol semnificativ pentru sănătatea oamenilor

Dana Lascu |
Data publicării:
Homeopatie
Homeopatie

Șefii Sistemului de Sănătate din Marea Britanie (NHS) au „îngrijorări serioase” vizavi de posibilia re-acreditare a celui mai mare grup de homeopați, după ce din 2017 le-au cerut medicilor de familie să nu mai recomande leacuri homeopate pacienților, pentru că nu au un fundament științific.

Într-o scrisoare adresată Autorității pentru Standarde Profesionale, șefii Sistemului de Sănătate britanic (NHS) au spus că homeopatia dă „o impresie falsă" publicului că leacurile ar fi „verificate clinic și științific". Homeopatia nu trebuie recomandată publicului, punctează aceștia.

NHS – sistemul sanitar britanic - a recomandat medicilor să înceteze recomandarea acestor „leacuri" în 2017, pentru că nu există dovezi de bună calitate că homeopatia ar fi eficientă ca tratament pentru orice afecțiune de sănătate.

„Pericol semnificativ pentru sănătatea umană"

Directorul executiv al NHS Simon Stevens și directorul medical național al NHS Stephen Powis, au scris Autorității pentru Standarde Profesionale, spunând: „Aceasta este o problemă vitală într-un moment în care există o creștere a informațiilor greșite despre vaccinuri - unele dintre acestea fiind aparent promovate de homeopați - și care prezintă un pericol semnificativ pentru sănătatea umană".

„Baza practicii lor rămâne fundamental defectă", se precizează în scrisoarea semnată de cei doi.

Ei continuă spunând că NHS a emis ghiduri bazate pe cele mai recente dovezi clinice „pentru a se asigura că pacienților nu le sunt prescrise articole precum homeopatia, care ar putea fi nesigure, ineficiente sau unde există alternative mai rentabile".

Conform BBC, Simon Stevens, directorul executiv al NHS, a adăugat: „Orice lucru care oferă homeopatiei o urmă fină de credibilitate cresc riscul de a fraieri mai multe persoane să cheltuie banii câștigați în schimbul unor false tratamente false care, în cel mai bun caz, nu fac nimic, și în cel mai rău caz pot fi potențial periculoase".

El a adăugat că homeopatia nu este „înlocuitor pentru tratamente medicale riguros încercate și testate, date sau prescrise de profesioniști calificați corespunzător".

Poziția oficială a NHS, a Directorului medical principal și a Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire din Marea Britanie este că leacurile homeopate nu sunt validate științific sau recomandate pentru a trata orice fel condiții de sănătate.

Oricine poate practica ca homeopat în Marea Britanie, fără calificări sau experiență. Autoritatea pentru standarde profesionale acreditează organizații, cum ar fi Societatea Homeopaților, care au un registru al practicienilor de homeopatie.

Autoritatea a spus că nu are de făcut comentarii cu privire la cazurile directe sau la cererile care sunt în prezent evaluate, mai notează BBC.

Ce este homeopatia?

Homeopatia se bazează pe conceptul că diluarea unei versiuni a unei substanțe care provoacă o boală are proprietăți vindecătoare. Deci polenul sau iarba ar putea fi folosite pentru a crea un remediu homeopatic împotriva febrei fânului.

O parte a substanței este amestecată cu 99 de părți de apă sau alcool, și acest proces se repetă de șase ori într-o formulare „6c" sau de 30 de ori într-o formulare „30c".

Rezultatul final este combinat cu o tabletă lactoză (zahăr). Homeopații spun că cu cât este mai diluată substanța, cu atât efectul este mai mare.

Leacurile homeopate des întâlnire sunt pentru boli grave precum astm, infecții ale urechii, febra fânului, depresie, stres, anxietate, alergie și artrită.
Dar studii medicale legate de aceste remedii nu sunt, spun șefii NHS. „Nu există dovezi de bună calitate că homeopatia este eficientă ca tratament pentru orice afecțiune de sănătate", au punctat ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel