
Cercetătorii au descoperit că dieta ar duce la modificări în microbiom care, la rândul lor, schimbă răspunsul organismului la un medicament chimioterapeutic.
Cercetătorii de la Universitatea din Virginia, SUA, au observat că adăugarea unui singur aminoacid în dietă ar transforma o doză de medicament inofensiv într-una toxică. Analizând temeinic, prin numeroase tehnici, inclusiv screening, autorii studiului, relația dintre bacteriile din microbiom, dietă și organismul au descoperit ”o rețea uluitor de complexă de interacțiuni între dietă, microbiom, medicament și gazdă”, potrivit site-ul universității citate.
Astfel, ei au concluzionat că alimentele pe care le mâncăm afectează nu doar corpul nostru, ci și microorganismele din noi. Iar modificările pe care dieta le declanșează asupra microorganismelor, susțin cercetătorii, pot crește toxicitatea unui medicament chimioterapeutic de până la 100 de ori.
Studiul pe larg, AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-