De ce frunzele de coriandru se consumă doar proaspete

fish-2105233_640_81889400 Coriandru FOTO: pixabay

Experții recomandă consumul frunzelor de coriandru doar în stare proaspătă.

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj-Napoca, recomandă, într-o postare pe pagina proiectului său Știință cu sare și piper, consumul frunzelor de coriandru doar proaspete. Acesta explică și motivul:

”Frunzele uscate sau galbene de coriandru și-au pierdut compușii aromatici și nu aduc un plus de aromă preparatelor alimentare, de aceea ele trebuie îndepărtate. De asemenea, tratamentul termic prelungit provoacă degradarea moleculelor de aromă din frunzele de coriandru, de aceea este bine ca acestea să fie adăugate la finalul procesului de gătire”.

Ierburile aromatice, uscate sau măcinate, conțin antioxidanți care joacă un rol cheie în prevenirea bolilor prin eliminarea organismului de radicalii liberi dăunători. Ciocolata neagră, fructele de pădure, cartofii dulci, nucile pecan, roșiile, morcovii și broccoli sunt alimente excelente de antioxidanți. Însă, anumite ierburi și condimente s-au dovedit a fi surse mai bogate și mai concentrate de antioxidanți decât alimentele amintite mai devreme. Iată 10 condimente/ierburi aromatice pe care să nu le evitați: cuișoare măcinate, scorțișoară măcinată, curcuma, pătrunjel uscat, piper negru, busuioc uscat, pudră de curry, salvie, ghimbir măcinat, pudră de ardei iute, potrivit farmersalmanac.com.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250