4 condimente care te ajută să slăbești fără să te chinui

Dana Lascu |
Data publicării:
Condimente. Foto: Pixabay
Condimente. Foto: Pixabay

Pierderea în greutate este una dintre principalele probleme de sănătate ale noastre, care necesită mult efort. Dar, uneori, puteți reduce greutatea și accelera procesul de slăbire în mod natural, folosind anumite condimente: 

Nu este un secret faptul că ceea ce mănânci are un impact semnificativ asupra pierderii în greutate. Dar ceea ce păstrați în dulapul cu condimente este, de asemenea, la fel de important. S-a demonstrat că multe ierburi și condimente reduc foamea, cresc procesul de ardere a grăsimilor și ajută la pierderea în greutate. Iată patru dintre ele: 

Ardei iute roșu

Ardeiul iute Cayenne este un tip de Capsicum, utilizat în mod obișnuit pentru a adăuga o notă foarte picantă la o varietate de feluri de mâncare. Conține capsaicina, care conferă ardeiului Cayenne focul său caracteristic, având în același timp numeroase alte beneficii pentru sănătate. Capsaicina vă va ajuta să ardeți mai multe calorii în timpul zilei, crescând metabolismul.

Ghimbir

Ghimbirul, care este utilizat în mod obișnuit în medicina naturistă ca remediu pentru o serie de boli, poate ajuta și la scăderea în greutate. El ajută la reducerea greutății corporale și a grăsimii din burtă. Vă poate ajuta să pierdeți în greutate, crescând metabolismul și procesul de ardere a grăsimilor, reducând în același timp apetitul și absorbția grăsimilor.

Turmeric

Turmericul (Curcuma) este un condiment cu culoare strălucitoare și vine cu proprietăți medicinale. Conține curcumină, un compus care a fost cercetat pe scară largă pentru efectele sale benefice asupra a aproape orice, de la inflamație la pierderea în greutate. Curcumina s-a dovedit a fi eficientă în ameliorarea pierderii de grăsime, reducerea grăsimii din și de pe burtă și creșterea pierderii în greutate cu până la 5% atunci când este administrată de două ori pe zi timp de o lună. 

Piper negru

Piperul negru este un condiment popular de bucătărie, obținut din fructele uscate ale Piper nigrum. Conține piperină, un compus puternic care conferă gustul său înțepător și proprietățile potențiale de slăbire. Poate fi folosit în aproape toate felurile de mâncare, iar piperina vă va ajuta să slăbiți, chiar dacă nu vă schimbați dieta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel