
Alimentele ultra-procesate îți pun nu doar silueta în pericol, ci și viața. Ricul de deces a crescut dramatic la persoanele care au consumat mai multe mese din aceste alimente, zilnic, arată un...
Deși nu există un singur ingredient sau un aliment ultra-procesat care s-a dovedit că ar cauza în mod direct cancerul, o dietă bogată în alimente procesate a fost legată de un risc crescut de deces, potrivit unui studiu din mai 2019, publicat în BMJ, care a analizat dietele de la aproape 20.000 de bărbați și femei, pe parcursul a peste 5 ani.
În acest studiu, principala cauză a decesului a fost cancerul, iar riscul de deces din toate cauzele a fost cu 62% mai mare la persoanele care au consumat cea mai mare cantitate (mai mult de patru porții pe zi) de alimente ultraprocesate, zilnic.
Mai mult, riscul de deces din toate cauzele a crescut cu 18% cu doar o porție suplimentară de alimente procesate pe zi.
Alimente ultra-procesate: pâine si chifle ambalate, chipsuri, prăjituri ambalate, sucurile îndulcite, mezeluri, supele instant, biscuiți și sosuri.
Studiul integral, aici.
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie16.07.2025, 22:35
-
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-