
Dietă. Cercetătorii susțin că 5 fructe sunt cele mai bogate în nutrienți, vitaminele B6, B12, C și K, fibre și proteine.
Dietă. Cele mai multe fructe bogate în nutrienți, asociate cu reducerea riscului de boli cronice, sunt: lămâile, căpșunii, portocalele, limes, grapefruit roșu și roz, se arată pe medicinenet.com.
Acestea, susțin medicii, conțin cantități semnificative de B-uri (B6, B12, tiamina, riboflavina, niacin, folat), vitaminele C si K, fier, fibre și proteine.
„Pe cât de minunate sunt afinele, murele erau, de fapt, următorul fruct de pe listă, urmate de grapefruit alb. Acum, acest lucru nu spune că afinele, pe care numeroase studii le plasează foarte sus datorită antioxidanților și altor compuși sănătoși, n-ar trebui să fie pe lista de cumpărături împreună cu zmeura", potrivit site-ului citat.
În plus, se mai precizează pe platforma amintită, consumul de fructe – care de care mai colorate – vă oferă cea mai mare varietate de substanțe nutritive și fito-nutrienți, acei compuși greu de duplicat care merg dincolo de vitamine și minerale.
Cum fructele au mai multe calorii decât legumele, aveți grijă la dimensiunile porțiunilor.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-