Dietă de slăbit bazată pe alternarea conținutului de carbohidrați

Alegi o dietă bogată în carbohidrați sau una cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a pierde în greutate? Cercetătorii au descoperit o a treia opțiune care ar putea fi mai potrivită pentru...
Sunt două teorii despre carbohidrați, una că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați duc la o pierdere mai eficientă în greutate, dar că sunt necesari carbohidrați mai mulți pentru a maximiza efectele zilelor de exerciții de intensitate ridicată.
Adăugarea mai multor carbohidrați ar putea fi însă mai utilă pentru metabolismul dvs. În comparație cu o dietă constantă cu conținut scăzut de carbohidrați. Noul concept propus de oamenii de știință pledează pentru alternarea între zilele cu conținut ridicat de carbohidrați și cele cu conținut scăzut de carbohidrați. Acest lucru vă permite să personalizați aportul de carbohidrați la nevoile dvs.
Consiliul American pentru Exerciții arată că, pentru a pierde în greutate, puteți încerca un plan de cinci zile cu carbohidrați scăzut și două zile cu carbohidrați săptămânal. Dacă vă îmbunătățiți masa musculară, inversati raportul - cinci zile cu mulți carbohidrați, intercalate cu două zile cu puțini carbohidrați.
Știința începe să se uite la valoarea unei diete bogate în carbohidrați, dar și la alimente cu conținut scăzut de proteine. Un studiu efectuat timp de 8 săptămâni pe șoareci a constatat că dieta bogată în carbohidrați poate avea aceleași beneficii de longevitate ca și restricțiile de calorii. Cercetătorii subliniază faptul că, oricât de mulți carbohidrați veți mânca, trebuie să vă orientați spre boabele integrale de înaltă calitate și legume, și să aveți grijă la fructe, fiind indicat un consum moderat de fructe pentru a limita fructoza.
Alimentele prelucrate, ambalate cu conținut ridicat de carbohidrați, cu zaharuri adăugate, nu oferă o nutriție bună și pot declanșa modificări hormonale, informează MedicineNet.com. Ori de câte ori introduceți carbohidrați în meniu, alegeți alimente proaspete sau minim prelucrate, care sunt bogate în fibre și au numai zaharuri care apar în mod natural.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.