Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Neurochirurgul Vlad Ciurea nu recomandă consumul cafelei după ora 17.00 doar pentru a rezista mai mult la programul prelungit.
Neurochirurgul Vlad Ciurea pune accent pe micile bucurii de care fiecare dintre noi trebuie să ținem cont pentru o bună funcționare a creierului, mai ales în contextul în care acesta a devenit tot mai suprasolicitat.
”Vrem - sau ni se cer - prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obișnuit să muncim foarte mult, să 'întindem' timpul pentru performanțe de scurtă durată.
Nu se poate ca unei persoane să îi dai în același timp cinci comenzi, că se pierde. Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numește nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului.
Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru îl începi, du-l până la capăt. Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri.
Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.
Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică.
Iată ce putem da creierului:
- O melodie (mie de exemplu îmi place și muzica latino! Îl ascult cu plăcere pe Julio Iglesias)
- O carte bună
- O discuție bună
- O emisiune bună - fără scandal, politică, război, agresivitate sau cinci accidente pe minut
- Un răsărit de soare.
Lista e foarte lungă și e întotdeauna personalizată. Fiecare cu micile lui bucurii. Vă recomand să nu uitați de ele!”, a scris prof. Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook.
Aceasta este o vorbă din popor, pe care Vlad Ciurea o pune în practică de zeci de ani, subliniind în același timp cât de benefic este trezitul cât mai de dimineață.
”Trezirea trebuie să fie dimineaţa, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiţi. E foarte important ca micul dejun să fie luat în linişte. „Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o agitaţie în jurul mesei. Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în general o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie”, a spus prof. Vlad Ciurea. (Citește mai departe AICI).
Vezi și: Vlad Ciurea, despre prevenție. ”Sunt foarte multe lucruri care depind de noi”
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.