Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
În zilele noastre, este la modă stilul de viață sănătos. Tot mai multă lume consumă alimente bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Atunci când organismul își satisface nevoile nutriționale...
Mierea și curcuma sunt parte din bucătăria contemporană. Servind pentru a îmbunătăți anumite feluri de mâncare, aceste ingrediente pot avea mai multe utilizări. Medicina ayurvedică conferă mierii și turmericului un loc important în lista celor mai eficiente remedii naturale. Datorită compușilor lor bioactivi, aceste două produse formează o sinergie de beneficii.
Un antibiotic natural cu miere și curcumă
În anumite perioade, organismul este vulnerabil la infecțiile cauzate de agenți patogeni. Deși eficacitatea antibioticelor în tratarea infecțiilor bacteriene nu trebuie pusă sub semnul întrebării, abuzul de antibiotice poate forța organismul să dezvolte rezistență la aceste medicamente. Astfel, prevenția este esențială. Iată o rețetă de antibiotic natural făcut din miere și curcumă:
Ingrediente:
- 1 lingură de pudră de curcuma organică
- 1 lingură de miere organică
Mod de preparare:
Trebuie doar să amesteci curcuma și mierea cu apă călduță. Bea o cană pe zi, dimineața, pe stomacul gol.
Beneficiile mierii
Gustul său dulce și textura cremoasă unică fac din miere un ingredient apreciat de toată lumea. De secole, acest elixir a ocupat un loc important în medicina ayurvedică. Fabricat de albine, acest nectar conține fructoză, glucoză, vitamine, minerale și aminoacizi. În plus, bogăția sa în antioxidanți protejează organismul de efectele nocive cauzate de stresul oxidativ.
Mierea are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antivirale și antibacteriene care permit tratarea naturală a mai multor patologii. Prin urmare, acest ingredient acționează ca un scut împotriva mai multor infecții, după cum arată acest studiu.
Beneficiile turmericului
Poreclit „Șofran indian”, curcuma este un condiment plin de antioxidanți. Ingredientul său activ, curcumina, are o puternică activitate antibacteriană împotriva agenților patogeni care ne pot afecta sănătatea, potrivit unui articol publicat de The Journal of Tropical Medicine.
Curcumina ar ucide bacterii precum Staphylococcus aureus, responsabile de mai multe infecții. În plus, cercetătorii evidențiază proprietățile anti-inflamatorii, antioxidante și antimicrobiene ale turmericului.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.