Un anumit tip de lapte, efecte devastatoare în organism. Cum trebuie consumat
Laptele de vacă nepasteurizat sau crud poate conține gene rezistente la antimicrobiene, dacă este ținut la temperatura camerei, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din...
Studiul a descoperit, de asemenea, că bacteriile care au gene rezistente la antimicrobiene, le pot transfera către alte bacterii, răspândind astfel rezistenț a cand sunt consumate. Studiul a fost publicat în revista Microbiome.
Cercetătorii recomandă ca laptele crud, nepasteurizat, să fie păstrat la frigider, pentru a reduce riscul de a dezvolta bacterii cu gene rezistente la antibiotice.
Nu are probiotice
Se estimează că 3 %din populația americană consumă lapte nepasteurizat sau crud, care nu a fost încălzit pentru a ucide agenții patogeni și pentru a prelungi perioada de valabilitate. Laptele crud este adesea oferit consumatorilor ca fiind bogat în probiotice sau bacterii sănătoase, în comparație cu laptele pasteurizat. Cercetătorii UC Davis contrazic acest lucru.
"Nu am găsit cantități mari de bacterii benefice în eșantioanele de lapte brut, iar dacă lăsați laptele crud la temperatura camerei, creează gene mai rezistente la antimicrobiene decât laptele pasteurizat”, se arată în studiu.
Bacteriile cu gene rezistente la antimicrobiene, dacă sunt transmise unui agent patogen, au potențialul de a deveni „super-bacterii”, astfel încât, produsele farmaceutice pentru tratarea infecției sau a bolii nu mai funcționează. În fiecare an, aproape 3 milioane de oameni dezvoltă o infecție rezistentă la antibiotice și mai mult de 35.000 de oameni mor, potrivit Centrelor pentru controlul bolilor.
Studiul integral, aici.
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
