EXCLUSIV 3 rețete de deserturi fără gluten. Îi vei da gata pe oaspeți în ziua de Crăciun. Rețeta pas cu pas

3 rețete de deserturi pentru masa de Crăciun. Îți prezint rețetele pas cu pas.
Dincolo de provocările culinare, rețetele de prăjituri fără gluten aduc o combinație de ingrediente de calitate, texturi îmbietoare și gusturi îmbietoare care sărbătoresc spiritul generos al Crăciunului. Fiecare desert aduce cu sine nu doar savoare, ci și o poveste dulce a sărbătorilor.
Înconjurați de arome îmbietoare și cu gândul la momentele pline de căldură și bucurie, te invit să descoperi aceste rețete perfecte pentru masa festivă de Crăciun.
1. Biscuiți cu ciocolată și nucă de cocos
Ingrediente:
200g făină de migdale
50g făină de cocos
50g nucă de cocos deshidratată
50g ciocolată neagră, tocată
100g unt de cocos
80g sirop de agave sau miere
Esență de vanilie
Mod de preparare:
Amestecă făina de migdale, făina de cocos și nucă de cocos într-un castron.
Într-un alt vas, topește untul de cocos și amestecă-l cu siropul de agave și esența de vanilie.
Toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate și adaugă ciocolata tocată.
Amestecă bine până obții un aluat omogen.
Formează bile din aluat și aplatizează-le ușor pentru a forma biscuiți.
Așează biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 12-15 minute sau până când devin aurii.
Lasă-i să se răcească înainte de a-i servi.
Foto: Freepik @azerbaijan_stockingg
2. Tort cu fructe și frișcă
Ingrediente pentru blat:
150g făină de migdale
50g făină de porumb
4 ouă
150g zahăr
1 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
Fructe proaspete sau conservate (cireșe, căpșuni, kiwi, fructe de pădure etc.)
Frișcă vegetală pentru decor
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă.
Adaugă treptat făina de migdale, făina de porumb și praful de copt.
Amestecă până când toate ingredientele sunt încorporate.
Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coace la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.
După ce blatul s-a răcit, taie-l în două straturi.
Pune fructele pe primul strat și adaugă frișca între straturi și pe partea de sus a tortului.
Decorează tortul cu fructe proaspete și servește-l rece.
3. Bomboane cu alune și curmale
Ingrediente:
200g curmale, fără sâmburi
100g migdale măcinate
50g fulgi de cocos
50g alune tocate
2 linguri ulei de cocos
Cacao sau pudră de roșcove pentru înveliș
Mod de preparare:
Pune curmalele într-un blender și mixează-le până se formează o pastă.
Adaugă migdalele măcinate, fulgii de cocos, alunele tocate și uleiul de cocos.
Amestecă bine până obții un aluat consistent.
Formează biluțe mici din aluat și rulează-le în cacao sau pudră de roșcove.
Pune bomboanele în frigider pentru aproximativ o oră înainte de a le servi.
Aceste rețete ar putea fi apreciate de cei care preferă sau au nevoie de alternative fără gluten pentru dulciurile tradiționale de Crăciun. Spor la gătit și poftă bună!
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Te uiți la Insula Iubirii? Uite ce fel de om ești. Radu Leca îți dezvăluie problema
Neurofeedback, soluția modernă pentru echilibru mental și performanță, la Dr. PSY
Pacienții, acces mai facil la tratament. Radu Gănescu: Să schimbăm paradigma
Sănătatea, între tratament și prevenție. Cătălin Radu: O populație educată corespunzător va înțelege și importanța sănătății
Când poți face a doua procedură FIV, dacă prima nu a ieșit. Lucia Luchian, vești bune pentru cupluri
Educaţie pentru sănătate predată de medici în şcoli. Conf. univ. dr. Horațiu Moldovan: Vom trăi mai mult. Copiii noştri vor trăi mai mult şi mai bine
Anxietatea și depresia, combinație periculoasă în context oncologic. Psihiatrul, rol-cheie în tratament. Prof. dr. Adela Magdalena Ciobanu: Greu de tratat
Limfedemul, complicația ascunsă după operația de cancer mamar. Ramona Schenker: Invalidantă pentru paciente
Totul despre cancerul colorectal. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), la DC Medical și DC News
Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente. Dr. Răzvan Iacob: Extrem de important să le putem diagnostica corespunzător
Videocapsula digestivă, investigație modernă, dar cu indicații limitate. Dr. Răzvan Iacob: Trebuie administrată cu mult discernământ
Cum îți poți evalua rezerva ovariană și fertilitatea. Dr. Lucia Luchian: Se poate recolta oricând
România, progrese importante în sănătate. Cătălin Radu, Bristol Myers Squibb: Ritmul s-a accelerat. Nu ne oprim niciodată din a inova
Oxigenul: leac sau pericol? Cum devine, paradoxal, armă împotriva bolilor grave
Manifestul DCNews, DCMedical și ARGUMENT susținut din Cluj, pentru o Românie în care sănătatea nu este un lux, ci o necesitate
Boala care afectează un milion de români. Prof. dr. Florin Mihălțan: Exacerbări severe. Capcane care ascund afecțiunea
Boala care afectează un milion de români. Poți suferi de aceasta și să nu îți dai seama încă de la început, iar consecințele sunt grave.