EXCLUSIV 3 rețete de deserturi fără gluten. Îi vei da gata pe oaspeți în ziua de Crăciun. Rețeta pas cu pas

3 rețete de deserturi pentru masa de Crăciun. Îți prezint rețetele pas cu pas.
Dincolo de provocările culinare, rețetele de prăjituri fără gluten aduc o combinație de ingrediente de calitate, texturi îmbietoare și gusturi îmbietoare care sărbătoresc spiritul generos al Crăciunului. Fiecare desert aduce cu sine nu doar savoare, ci și o poveste dulce a sărbătorilor.
Înconjurați de arome îmbietoare și cu gândul la momentele pline de căldură și bucurie, te invit să descoperi aceste rețete perfecte pentru masa festivă de Crăciun.
1. Biscuiți cu ciocolată și nucă de cocos
Ingrediente:
200g făină de migdale
50g făină de cocos
50g nucă de cocos deshidratată
50g ciocolată neagră, tocată
100g unt de cocos
80g sirop de agave sau miere
Esență de vanilie
Mod de preparare:
Amestecă făina de migdale, făina de cocos și nucă de cocos într-un castron.
Într-un alt vas, topește untul de cocos și amestecă-l cu siropul de agave și esența de vanilie.
Toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate și adaugă ciocolata tocată.
Amestecă bine până obții un aluat omogen.
Formează bile din aluat și aplatizează-le ușor pentru a forma biscuiți.
Așează biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-i în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 12-15 minute sau până când devin aurii.
Lasă-i să se răcească înainte de a-i servi.
Foto: Freepik @azerbaijan_stockingg
2. Tort cu fructe și frișcă
Ingrediente pentru blat:
150g făină de migdale
50g făină de porumb
4 ouă
150g zahăr
1 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
Fructe proaspete sau conservate (cireșe, căpșuni, kiwi, fructe de pădure etc.)
Frișcă vegetală pentru decor
Mod de preparare:
Bate ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă.
Adaugă treptat făina de migdale, făina de porumb și praful de copt.
Amestecă până când toate ingredientele sunt încorporate.
Toarnă compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coace la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când blatul trece testul scobitorii.
După ce blatul s-a răcit, taie-l în două straturi.
Pune fructele pe primul strat și adaugă frișca între straturi și pe partea de sus a tortului.
Decorează tortul cu fructe proaspete și servește-l rece.
3. Bomboane cu alune și curmale
Ingrediente:
200g curmale, fără sâmburi
100g migdale măcinate
50g fulgi de cocos
50g alune tocate
2 linguri ulei de cocos
Cacao sau pudră de roșcove pentru înveliș
Mod de preparare:
Pune curmalele într-un blender și mixează-le până se formează o pastă.
Adaugă migdalele măcinate, fulgii de cocos, alunele tocate și uleiul de cocos.
Amestecă bine până obții un aluat consistent.
Formează biluțe mici din aluat și rulează-le în cacao sau pudră de roșcove.
Pune bomboanele în frigider pentru aproximativ o oră înainte de a le servi.
Aceste rețete ar putea fi apreciate de cei care preferă sau au nevoie de alternative fără gluten pentru dulciurile tradiționale de Crăciun. Spor la gătit și poftă bună!
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Sindromul de coadă de cal. Dr. Dan Aurel Nica: simptomul urgent care îi rușinează pe pacienți
Campania RESPIR 2025: GINA, standardul de aur pentru pacienții cu astm sever
Colica biliară: simptome și cauze. Alimentele care o provoacă. Dr. Oana Dolofan: Durerea iradiază în umăr sau în spate
Cancerul care se poate moșteni. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), avertisment pentru părinți
Manifestul DCNews, DCMedical și ARGUMENT susținut din Cluj, pentru o Românie în care sănătatea nu este un lux, ci o necesitate
Liderul neurochirurgiei europene, impresionat de rezidenții români: Sunt dornici să învețe și vor să devină excelenți!
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Radiografia sistemului medical. Ce vrea ministerul și care sunt așteptările cadrelor medicale
Cum să monitorizezi tensiunea în sarcină, pe săptămâni. Dr. Ingrid Gheorghe (SANADOR): Atunci se poate complica
Boala varicoasă, complicații. Dr. Anca Chitic: Potențial letal foarte mare
Cum îți poți evalua rezerva ovariană și fertilitatea. Dr. Lucia Luchian: Se poate recolta oricând
Oxigenul: leac sau pericol? Cum devine, paradoxal, armă împotriva bolilor grave
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
Psihologia copilului și kinetoterapia se întâlnesc la DrPsy! Camelia Ștefan, interviu
Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Misiunea 70/2030: România vrea să controleze hipertensiunea și să salveze vieți
Când ar trebui să se adreseze un cuplu medicului specialist în infertilitate. Dr. Lucia Luchian: Foarte important
"Știm exact ce provoacă infarct și AVC cu mulți ani înainte!" Lecția profesorului John Deanfield, cardiolog de renume
Videocapsula digestivă, investigație modernă, dar cu indicații limitate. Dr. Răzvan Iacob: Trebuie administrată cu mult discernământ
Tratamentul pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: Se injectează această substanță
Radioterapia de precizie, progrese. Dr. Matei Bâră: Control local al bolii. Reducerea efectelor adverse
Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.