EXCLUSIV Câte ouă poți mânca pe ZI, pe săptămână și de Paști. Alin Popescu, dezvăluirea care te va surprinde: Nu mi se pare mult. Cârcotașii ar spune altceva

Câte ouă poți mânca de Paște. Câte ouă poți mânca, de fapt, pe săptămână. Alin Popescu a făcut dezvăluirea.
Ouăle întregi se numără printre cele mai nutritive alimente de pe planetă, conținând câte puțin din aproape fiecare nutrient de care aveți nevoie.
Ouăle sunt bogate în colesterol, dar consumul de ouă nu afectează negativ colesterolul din sânge pentru majoritatea oamenilor.
Consumul de ouă duce în mod constant la niveluri ridicate de colesterol HDL (colesterolul "bun"), care a fost legat în mod istoric de un risc mai mic de multe boli.
Ouăle se numără printre cele mai bune surse alimentare de colină, un nutrient incredibil de important, dar pe care majoritatea oamenilor nu îl consumă suficient.
Consumul de ouă pare să schimbe tiparul particulelor LDL de la LDL mic și dens (rău) la LDL mare, ceea ce este legat de un risc redus de boli de inimă. Dar este nevoie de mai multe cercetări.
Antioxidanții luteină și zeaxantină sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor și pot ajuta la prevenirea degenerării maculare și a cataractei. Ouăle sunt surse bune de ambii antioxidanți.
Ouăle sunt destul de bogate în proteine animale de calitate și conțin toți aminoacizii esențiali de care oamenii au nevoie.
Ouăle sunt foarte sățioase și pot reduce aportul de calorii mai târziu în cursul zilei. Consumul regulat de ouă poate favoriza pierderea în greutate.
Câte ouă poți mânca de Paște. Câte ouă poți mânca, de fapt, pe săptămână
Studiile arată clar că un consum de până la trei ouă întregi pe zi este perfect sigur.
Nu există nicio dovadă că depășirea acestei cantități este dăunătoare.
"Ouăle roșii sunt foarte bune. Ouăle, în general, într-o perioadă de asta de sărbătoare, sunt bune", ne-a spus Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă.
Dezvăluirea sa despre cantitatea de ouă pe care o putem mânca pe săptămână, inclusiv în această perioadă de Paște, dă peste cap ceea ce mulți știu sau au auzit despre numărul de ouă consumate.
"Dacă e să ne gândim, 10 este numărul de ouă consumate în săptămâna respectivă. Cam 10 ouă nu mi se pare mult. În general eu spun 6 - 8 pe săptămână, dar având în vedere că e Paștele, mie chiar și 12 ouă pe săptămână nu mi se pare mult.
Oricum nu treci de 3 pe zi, sunt zile cu 2 ouă, zile cu un ou, deci ai o medie de 10 - 12 ouă pe săptămână", a declarat Alin Popescu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Ouăle roșii sau de diverse culori de Paște nu sunt singurele pe care le consumăm. Multe alte alimente pregătite conțin ouă. Unele dintre aceste preparate sunt cozonacul, pasca sau salata de boeuf.
"Cârcotașii ar spune altceva, că, de fapt, ouăle alea deja le-ai mâncat în pască, în cozonac și că de fapt ele nu sunt 10, ci sunt 20. Ei au un pic de dreptate.
Salata de boeuf poate să fie o variantă soft, aproape de regim și poate să fie o nenorocire înnecată într-o maioneză și o maioneză comercială, care nu mai are nimic sănătos, e o chestie de interpretare și mai ales toate rețetele astea interpretate au fiecare dintre niște variante light", a conchis medicul Alin Popescu.
Vezi mai multe în video:
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Tumorboard, rol esențial în cazul pacientului oncologic. Conf. univ. dr. Michael Schenker: Entitate extrem de importantă
Al patrulea transplant hepatic reușit la SANADOR. Dr. Dragoș Romanescu: Cel mai complex. Recuperare rapidă
Urgențe urologice: semnele care cer intervenție imediată. Dr. Bogdan Pârlițeanu explică
Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Chirurgia viitorului. Dr. Mugurel Bosînceanu, la Academia de Sănătate
Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente. Dr. Răzvan Iacob: Extrem de important să le putem diagnostica corespunzător
Când se optează pentru fertilizarea in vitro în locul inseminării artificiale. Dr. Lucia Luchian: Șanse de reușită diferite
Inovații care salvează vieți. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Tratamentul imuno-oncologic
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Ce trebuie să știi dacă ai avut o rudă diagnosticată cu cancer. Conf. dr. Viorica Rădoi: Anamneză amănunțită și un istoric familial
Tratamentul oncologic cu rezultate maxime. Dr. Matei Bâră: Reducem toxicitatea
Tratamentul care înlocuiește terapiile toxice împotriva cancerului. Are precizie de milimetru.
Sedentarismul, factor agravant pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: La fiecare două ore, o mică pauză de două minute
Anxietatea și depresia, combinație periculoasă în context oncologic. Psihiatrul, rol-cheie în tratament. Prof. dr. Adela Magdalena Ciobanu: Greu de tratat
Radioterapia stereotaxică și brahiterapia, decontate prin CNAS. Dr. Matei Bâră: Oferim pacienților un tratament personalizat și adaptat fiecărei formațiuni tumorale
Recent, radioterapia a beneficiat de progrese importante nu doar în plan tehnologic, ci și în ceea ce privește accesibilitatea financiară pentru pacienți.