
Răceală. Pe lângă supa de pui, câteva legume și fructe ajută corpul să lupte împotriva răcelii.
Răceală. Unul dintre cele mai la îndemână preparate care vă pun pe picioare când sunteți răcit e supa de pui. Cercetătorii au ajuns la concluzia că supa de pui are proprietăţi antiinflamatoare care ajută la eliminarea simptomelor de răceală, se arată pe platforma webmd.com.
Aceeași idee e reluată și pe BBC: „Supa de pui pare să facă bine la răceală, conform mai multor studii. Ajută la curățarea congestiei nazale. (...) În plus, cercetările arată că poate avea un efect antiinflamator ușor".
Pe lângă supa de pui mai sunt câteva alimente care vă însănătoșesc. Potrivit unui grafic realizat de webmd și postat pe Facebook, sunt date ca exemplu: citricele - vitamina C dă forță sistemului imunitar, ardeii iuți – pot curăța canalele nazale, ghimbirul - calmează durerea în gât, lactatele – pot ajuta în lupta cu răceala (n. r. unii susțin opusul), usturoiul.
La aceștia se adaugă varza kale, merișoareșe, coacăzele și brocolii care conțin antioxidanți, îndeosebi quercetină - un flavonoid cu proprietăți antihistaminice, antialergice, antivirale.
În zilele de răceală e bine să evitați cafeina și alcoolul. Deshidratează.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-