Supa de pui, secretul care o face atât de bună la răceală

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Supa de pui, remediu bun pentru răceală și gripă
Supa de pui, remediu bun pentru răceală și gripă

Mulți oameni se bazează pe supa de pui cu tăiței pentru a calma o răceală sau o gripă, dar puțini știu exact de ce această supă caldă aduce alinare simptomelor acestei afecțiuni. Iată explicația dată de un medic dietetician.

„Mai multe studii au arătat că un castron consistent de supă de pui du tăiței poate ajuta la limpezirea congestiei nazale și la ameliorarea simptomelor răcelii sau gripei", notează Sandy Allonen, dietetician clinic la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston. „E vorba de ingredientele ei".

Când aveți o răceală, este important să rămâneți hidratat, a adăugat ea.

„O supă ușoară este caldă și liniștitoare, făcându-o să fie o bună sursă de hidratare când sunteți bolnav, mai ales dacă aveți o durere în gât", a spus Allonen într-un comunicat de presă al spitalului.

„S-ar putea să credeți că adăugarea de sare și alte condimente nu sunt minunate pentru voi, dar cu moderație, aceste condimente pot ajuta la ameliorarea simtomelor", a observat ea. „O pierdere a gustului este obișnuită într-o răceală, dar, ca și în cazul oricăror îmbunătățiri ale aromei, sarea este excelentă pentru a vă face să mâncați mai mult".

Vitamine, minerale și carbohidrați

Apoi, puiul din supă oferă o serie de beneficii. Este bogat în proteine care ajută sistemul imunitar și este, de asemenea, o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitaminele B, care stimulează imunitatea și ajută la digestie.

„Puiul este, de asemenea, bogat în triptofan, care ajută organismul să producă serotonină care vă poate ameliora starea de spirit și vă poate oferi un sentiment de „confort"", a spus Allonen.

Fideaua oferă carbohidrații care vă ajută să vă simțiți plini și mulțumiți. „Carbohidrații sunt sursa preferată de energie pentru corpul dvs., așa că o porție bună obținută din supă vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin lenți", a spus Allonen.

Legume precum morcovii, țelina și ceapa au vitaminele C și K, dar și alți antioxidanți și minerale. „Nu numai că acest lucru ajută la construirea unui sistem imunitar sănătos, ci și pentru a lupta împotriva virusilor. De asemenea, ajută organismul să se recupereze după boală mai repede", a explicar Allonen.

Chiar și aburul din supa de pui este benefic.

„Aburul poate deschide căile respiratorii, făcând mai ușor respiratul, are un efect antiinflamator ușor, care vă poate relaxa mușchii și poate atenua disconfortul simptomelor reci", a spus Allonen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel