
Semințele de floarea-soarelui sunt populare pentru aroma sărată și pentru faptul că sunt crocante. Oamenii de știință arată că aceste gustări sunt și foarte foarte...
Din punct de vedere nutrițional, semințele de floarea soarelui sunt o sursă bogată: în 100 de grame (puțin mai puțin de o cană) de semințe de floarea soarelui se găsesc: nouă grame de fibre, 19,4 grame de proteine, 26,1 grame de vitamina E, 129 miligrame de magneziu, 79,4 micrograme de seleniu, 69 miligrame de acid gras omega-3 și 3.2785 miligrame de acid gras omega-6.
Reduc riscul de boli de inimă și diabet de tip 2
Vitamina E este cunoscută pentru beneficiile sale asupra pielii, dar studiile (link direct) arată, de asemenea, că ajută și la reducerea anumitor markeri inflamatori care duc la un risc mai mare de boli de inimă și diabet de tip 2.
Un alt studiu (link direct), care a analizat 6.000 de adulți, a arătat că cei care au mâncat semințe de floarea soarelui de mai mult de cinci ori pe săptămână, aveau o scădere semnificativă al nivelului de markeri inflamatori mulțumind tuturor vitamina E.
Scad tensiunea arterială
De asemenea, un studiu (link direct) publicat jurnalul Nutrition a demonstrat că semințele de floarea soarelui scad colesterolul LDL (colesterolul rău). Cercetătorii au arătat modul în care acizii grași omega din semințele de floarea soarelui (și migdale) ajută vasele de sânge să se relaxeze, scăzând tensiunea arterială, glicemia și colesterolul.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-