3 riscuri de sănătate la care te supui dacă refolosești uleiul de gătit

Se recomandă să nu mai pregătiți nicio mâncare cu uleiul de gătit refolosit.
Refolosirea uleiului de gătit, o practică obișnuită din bucătărie, poate fi motivul pentru care aveți anumite probleme de sănătate, deși obiceiul vă ajută să economisiți timp și chiar bani.
Iată e riscuri de sănătate la care vă expuneți:
1. Face ca uleiul să fie mai cancerigen - din ce în ce mai multe cercetări arată cum aldehidele - elemente toxice - care sunt produse atunci când reîncălzești uleiul. Gătitul alimentelor prin refolosirea uleiului de gătit poate crește radicalii liberi din organism, care pot provoca inflamații - cauza principală a majorității bolilor, inclusiv a obezității, a bolilor de inimă și a diabetului. O inflamație ridicată în organism poate reduce imunitatea și vă poate face predispuși la infecții.
2. Crește colesterolul LDL - Alimentele gătite în ulei negru, afumat, care sunt folosite și reîncălzite pe parcursul zilei pot crește nivelul de LDL sau colesterolul rău din organism. Un nivel ridicat de colesterol LDL poate crește riscurile de boli de inimă, accident vascular cerebral și dureri în piept.
3. Mai multă aciditate - Dacă acea senzație de arsură în stomac și în gât a devenit mai frecventă ca niciodată, atunci uleiul de gătit reîncălzit poate fi vinovatul. Evită să mănânci mâncare prăjită dacă te confrunți cu mai multă aciditate decât de obicei.
Mai multe puteți citi pe Spectacola.
Un ghid american privind dieta recomandă celor care gătesc să utilizeze uleiuri lichide, nu solide. ”Toată grăsimea - fie că provine din semințe, nuci, carne, lapte, măsline sau avocado - conține un amestec de acizi grași diferiți, grăsimile de bază. Cu toate acestea, untul, untura, uleiul de nucă de cocos și uleiul de palmier conțin în majoritate acizi grași saturați. Cele mai multe uleiuri pe bază de plante, pe de altă parte, constau predominant din acizi grași nesaturați", explică, pe Harvard Medical School, doctorul Frank Hu, profesor de Nutriție la Harvard T. Chan Școala de Sănătate Publică.
Potrivit acestuia, deși ”mulți experți recomandă uleiul de măsline”, ”există multe opțiuni de ulei sănătos”. Dintre acestea amintește: uleiul de canola, șofrănel, soia, floarea-soarelui și uleiul de alge.
Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Postul intermitent poate încetini creșterea părului. Un compromis al alimentației limitate
De ce îți sare oja de pe unghii. Greșeala pe care o faci mereu. Ce să faci ca oja să reziste
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Otrava care ne afectează sistemul endocrin. Duce la boli grave, inclusiv cancer
Cum să speli corect lenjeria intimă. Ghidul complet pentru o îngrijire adecvată
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte. Impactul major asupra întregului organism
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
Scorțișoara în frumusețe. Tratamente naturale pentru păr
Ce se întâmplă dacă îți vopsești părul când ești la menstruație. Impactul hormonal asupra culorii părului
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul". Adevărul despre acest deodorant nou apărut
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Ai barbă? S-ar putea să ai mai multă mizerie și mai mulți microbi decât un câine!
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Crema din coajă de portocală, remediu natural pentru îngrijirea pielii. Cum o prepari acasă din trei ingrediente
Această cremă îți șterge ridurile de pe ten. Oferă hidratare pielii, stimulează producția de colagen și îmbunățește textura pielii.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Cum îți protejează papucii de casă sănătatea. De ce sunt mai importanți decât crezi
Ce să pui în WC ca să miroasă frumos mereu. Ai ingredientul în bucătărie. Multe femei adoră acest truc
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ce este triunghiul morții de pe față. Zona care te poate ucide
Riscurile ascunse ale produselor de îndepărtare a lacului de unghii. Ce trebuie să știi
Cum trebuie, de fapt, să alegi culoarea ojei. Detaliul de care să ții cont pentru avea o manichiură perfectă
Cum trebuie, de fapt, să alegi culoarea ojei. Detaliul de care să ții cont pentru avea o manichiură perfectă. Cum influențează tonul pielii.
Dacă folosești produse cosmetice, trebuie să știi asta! Atenție la HEMA. Florin Buicu: Testați pe o porțiune mică de piele
Cea mai bună cremă de mâini. Ingredientele pe care trebuie să le conțină crema ca să fie bună
Frigul și iarna vin cu provocări mari pentru piele, mai ales pentru mâini, care sunt expuse constant la frig, vânt și umezeală.
De ce nu ar trebui să porți cerceii mereu. Riscurile la care te expui
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.