Care este cel mai bun ulei pentru gătit. Opinia EXPERȚILOR

Florina Pop / 16 ian 2021 / 17:44
Uleiul de cocos are beneficiile sale  FOTO: Pixabay
Uleiul de cocos are beneficiile sale FOTO: Pixabay

Experți de la Harvard recomandă folosirea uleiurilor lichide pentru gătit, nu a celor în formă solidă.

Un ghid american privind dieta recomandă celor care gătesc să utilizeze uleiuri lichide, nu solide. ”Toată grăsimea - fie că provine din semințe, nuci, carne, lapte, măsline sau avocado - conține un amestec de acizi grași diferiți, grăsimile de bază. Cu toate acestea, untul, untura, uleiul de nucă de cocos și uleiul de palmier conțin în majoritate acizi grași saturați. Cele mai multe uleiuri pe bază de plante, pe de altă parte, constau predominant din acizi grași nesaturați", explică, pe Harvard Medical School, doctorul Frank Hu, profesor de Nutriție la Harvard T. Chan Școala de Sănătate Publică.

Potrivit acestuia, deși ”mulți experți recomandă uleiul de măsline”, ”există multe opțiuni de ulei sănătos”. Dintre acestea amintește: uleiul de canola, șofrănel, soia, floarea-soarelui și uleiul de alge. 

Iar pe baza concluziilor unui studiu publicat în Circulation, jurnal al Asociației Americane a Inimii, cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit par a fi cele care conțin cele mai multe grăsimi polinesaturate - uleiul de porumbul, uleiul de soia - , întrucât au cel mai multe beneficii pentru sănătatea inimii. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy