Câte zile este sănătos să păstrați mâncarea gătită în frigider

mancaruri_de_tinut_frigider_12997800 Frigider FOTO: Pixabay

După ce o gătim, mâncarea nu ar trebui să stea afară mai mult de două ore.

Odată preparată și lăsată să se răcească, mâncare se depozitează în frigider, însă nici acolo nu trebuie ținută cu zilele. Se recomandă ca mâncarea gătită, pusă la rece, să fie consumată în următoarele trei sau patru zile deoarece, deși procesul de creștere a bacteriilor este încetinit la frigider, asta nu înseamna că bacteriile nu se pot dezvolta chiar și la temperaturi scăzute.

Experții mai precizează că fileul de pește, carnea de pui și carnea tocată pot sta la frigider în jur de două zile. În schimb, carnea de vită sau de porc pot rezista fără probleme timp de trei zile.

Lactatele - aproximativ o săptămână, ouăle crude - mai puțin de cinci săptămâni, fructele și legumele - o săptămână: ciuperci, conopidă, broccoli, afine; respectiv trei săptămâni: mere, lămâi, lime, potrivit cumsa.ro.

 

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250