
Majoritatea persoanelor folosesc sucul de lămâie ca ingredient atunci când prepară salata. Care sunt motivele din spatele acestui obicei?
Salata verde este una dintre vedetele alimentelor în perioada primăverii. Aceasta conține puține calorii și este o adevărată sursă de vitamine și minerale.
Salata verde este hidratantă, iar consumul acesteia menține silueta și ajută persoanele care se luptă cu kilogramele în plus. De obicei, salata verde se asezonează cu dressing ce conține lămâie. Se pare că acest lucru are mai multe efecte decât îmbunătățirea gustului.
Beneficiile consumului de lămâi
Lămâia face parte din categoria fructelor citrice și conține o cantitate crescută de Vitamina C, principala vitamină care stimulează sistemul imunitar. Potrivit healthline, lămâia ajută la controlul greutății, previne apariția pietrelor la rinichi, are efect anti-anemic, îmbunătățește sănătatea sistemului digestiv și reduce riscul de apariție a cancerului și a bolilor cronice.
Așadar, persoanele care consumă frecvent lămâie se bucură de aceste efecte uimitoare ale fructului, se mențin sănătoși și încetinesc procesul de îmbătrânire.
Vezi și: Cum să mănânci dulciuri fără să te ÎNGRAȘI. Care sunt bomboanele naturii
Efect stabilizator
Utilizarea sucului de lămâie în salata verde dă un gust aparte, oprește procesul de oxidare și crește durata în care putem păstra salata. Un studiu din anul 2006 arată că lămâia și uleiul de măsline au efect de stabilizare atunci când sunt adăugate în salată și fac mâncarea să reziste mai mult.
Lămâia în salata de fructe
Lămâia poate fi folosită în salata de fructe și în orice mâncare căreia vrem să îi creștem "durata de viață". O cercetare din anul 2009 a încercat să observe efectele pe care le are extractul de lămâie asupra dezvoltării microbiene din salata de fructe.
Produsele alimentare au fost păstrare timp de 20 de zile la temperatura de 4 grade celsius. Una dintre soluțiile pe bază de lămâie folosite a redus creșterea microbiană și a crescut timpul de conservare a salatei de fructe. Așadar, lămâia are efect antimicrobian și poate fi folosită cu succes în conservarea alimentelor.
Salata verde
Alături de lămâie, salata verde oferă și ea multiple beneficii pentru sănătate. WebMD arată că salata verde hidratează, întărește oasele și îmbunătățește vederea. Persoanele care suferă de osteoporoză sau de alte patologii ale sistemului osos pot introduce salata verde în alimentație pentru a-și asigura necesarul de Vitamina K.
Totodată, magneziul, potasiul și celelalte elemente din salata verde contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și îmbunătățește calitatea somnului.
Vezi și: Beneficiile salatei de primăvară. Sursă de energie cu puține calorii
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-