De ce îți sare oja de pe unghii. Greșeala pe care o faci mereu. Ce să faci ca oja să reziste
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Fie că vreți ouă prăjite, omletă sau fierte, iată patru trucuri care vor face ca ele să iasă perfecte!
Pentru ouă prăjite perfect rotunde, ca să se așeze cum trebuie pe sandvișurile de la micul dejun, încălziți o tigaie și puneți în ea capace fără fund (de la borcanele Mason). În acele inele turnați încet câte un ou crud. Lăsați să se prăjească circa 5 minute, ca gălbenușul să nu fie nici tare, nici moale. Folosiți clești pentru a îndepărta inelele de borcan Mason și serviți cum vă place oul ochi.
Pentru a găti din ouă o omletă simplă și zemoasă, nici prea uscată nici prea zemoasă, încălziți o tigaie la temperatură medie și adăugați o lingură de unt. Crăpați 3 ouă direct în tigaie. Albușurile și gălbenușurile au arome distincte, iar baterea lor poate provoca o pierdere a aromei. Se amestecă cu o lingură de lemn, rapid, timp de un minut, apoi se adaugă o lingură de iaurt grecesc graș. Grăsimea sa face ouăle cremoase și moi. Amestecați și continuați să gătiți încă 30 de secunde până la 1 minut (timpul total de gătit: 2 minute), apoi luați tigaia de pe foc. Când omleta are consistența dorită, turnați repede în farfurie, pentru că ouăle se gătesc și după ce ați luat tigaia de pe foc
Folosiți un ac de siguranță pentru a face o mică gaură în baza lată a cojii de ou. Aceasta perforează un buzunar de aer care altfel s-ar putea extinde și sparge oul în timpul fierberii. Fierbeți oul în coajă timp de 10 secunde pentru a-l ajuta să-și păstreze forma odată crăpată. Scoateți oul, apoi aduceți apa la foc mic. Crăcați ușor oul și eliberați-l în apă. Lăsațai ouă să fiarbă timp de 3 până la 4 minute. Folosiți o lingură cu fante pentru a-l transfera într-un castron cu apă cu gheață timp de 30 de secunde pentru a opri gătitul.
Adăugați o lingură de unt într-o tigaie la foc mediu. Crapați trei ouă și amestecați aproximativ un minut și treizeci de secunde, adăugând 1 lingură de cremă fragedă după un minut. Adăugați apoi umpluturi și împăturiți omleta în două. Nu o lăsați în tigaie, la foc, mai mult de două-3 minute minute. Alfel se va usca și se va arde.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Cum funcționează cu adevărat spray-ul de bronzare. Ce trebuie să știi înainte de a-l aplica.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.