Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții, îngrijorați
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care este diferența dintre pâinea proaspătă și cea prăjită și care este mai sănătoasă.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat, pe pagina sa de Instagram, care este diferența între pâinea prăjită și cea proaspătă. Ea a explciat de ce una balonează mai mult decât cealaltă, dar și pe care ar terbui să o alegem.
„Pâine proaspătă sau prăjită
Îngrașă la fel, balonează diferit!
Când vine vorba de pâine, trebuie să știm că toată îngrașă la fel, indiferent că este albă sau neagră, proaspătă sau prăjită, cu drojdie sau cu maia, simplă sau cu semințe.
Ce este diferit între sortimente? Aportul de fibre/tărâțe, care însă nu are impact pe conținutul caloric, ci doar ajută la digestie/tranzit intestinal. Unii ar spune că pâinea din făină integrală este mai bogată în vitamine din grupul B și minerale, însă ele nu pot fi absorbite din cauza fitaților prezenți în cereale.
Ce se întâmplă cu pâinea prin prăjire, în afară de faptul că se rumenește frumos și miroase delicios? Pierde apa, devine mai ușoară și se concentrează în nutrienți/calorii - de la aprox 240 cal/100g, ajunge la 340 cal prin prăjire. Dar noi nu mâncăm pâinea cu suta de grame, ci cu felia, iar o felie de pâine (proaspătă sau prăjită) are tot 80 calorii.
Care e avantajul pâinii prăjite? Faptul că e mai ușor de digerat, nu balonează.
Explicația: microorganismele din drojdie/maia își încetează activitatea și nu mai fermentează amidonul. Același avantaj îl prezintă și pâinea veche de o zi, al cărei proces de dospire s-a încheiat.
P. S. Când prăjiți pâinea, evitați să o rumeniți prea tare - tot ce este ars conține acrilamidă, cu efect toxic”, a scris nutriționistul pe Instagram.
View this post on Instagram
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Cum trebuie, de fapt, să alegi culoarea ojei. Detaliul de care să ții cont pentru avea o manichiură perfectă. Cum influențează tonul pielii.