
Piureul de cartofi poate părea un preparat extrem de ușor de realizat, și este adevărat, cu mici excepții. Iată cele două greșeli majore care îți strică...
Rețeta de piure de cartofi este extrem de simplă: Fierbi cartofii, apoi îi pasezi cu lapte și unt, până devin cremoși. Nimic din toate acestea nu este greu, dar există două moduri majore prin care poți strica rețeta de piure de cartofi.
Marea greșeală numărul 1: Pasarea cartofilor cu lame
Aproape toți începătorii care pasează cartofi fac această greșeală. Procesoarele de alimente, mixerele și alte ustensile asemănătoare par a fi o modalitate eficientă de a pasa cartofii, dar problema este că nu îi pasezi deloc - îi distrugi. În loc de cartofi pufoși și cremoși, veți obține o pastă lipicioasă.
Pasarea este o acțiune mult mai blândă decât ceea ce întâmplă în interiorul robotului de bucătărie. Furculițele, ustensilele din plastic și lingurile de lemn sparg bucățile fierte de cartofi, păstrând moleculele de amidon mai mult sau mai puțin intacte. Lamele foarte ascuțite, cu mișcare rapidă, rup aceste molecule. Acest amidon eliberat se amestecă apoi cu lichidul din piure., formând o pastă deloc plăcută.
Citește continuarea pe Spectacola și află car eeste cea de-a doua mare greșeală
-
7 lucruri pe care să NU le spui cuiva cu anxietate14.07.2025, 09:07
-
Punctul de pe mână care îți calmează instant durerea de cap14.07.2025, 08:27
-
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul13.07.2025, 15:48
-
Cancerul îți topește vasele de sânge ale mușchilor. Ce s-a descoperit13.07.2025, 15:04
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-