
Sunt câteva trucuri simple care vă vor ajuta să păstrați mai mult timp fructele și legumele proaspete.
Iată trucurile:
* lămâi: evitați să o tăiați în jumătate. Dacă aveți nevoie doar de câiva stropi, înțepați o lămâie întreagă cu o furculiță sau o frigăruie în loc să o tăiați în jumătate. În acest fel, puteți stoarce cât aveți nevoie fără a usca întreaga lămâie.
* cartofi: ar fi bine să îi depozitați cu mere; aceste fructe produc gaz etilenic care împiedică cartofii să încolțească.
* mere: înmuiați feliile în apă sărată, rece pentru a preveni oxidarea (dar nu mai mult de ½ linguriță de sare pe litru de apă). După cinci minute, uscați și păstrați feliile în frigider într-o pungă de plastic etanșă.
* țelină: înfășurați-o în folie de aluminiu. Se conservă mult mai bine decât într-o pungă de plastic.
* banane: înfășurați tulpinile cu folie de plastic; separarea fiecărei banane de ciorchine și înfășurarea fiecărei tulpini individuale în folie de plastic poate opri răspândirea gazului; dacă vi se par prea coapte, curățați-le și păstrați-le în congelator pentru smoothie-uri.
* roșii: păstrați-le afară din frigider și cu tulpina în jos; roșiilor nu le place frigul; dacă le depozitați în frigider, își vor pierde aroma și textura ideală, arată rd.com.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-