Dieta cu banane: eficientă în lupta cu kilogramele în plus, fără să faci sport

Dieta cu banane a fost inventată de un farmacist japonez numit Sumiko Watanabé, care explică principiile sale în cartea „The Morning Banana Diet”. Chiar dacă mulți specialiști nu sunt de acord cu monodieta care încurajează consumul unui singur fruct timp de câteva zile, această dietă cu banane poate avea beneficii reale în eliminarea kilogramelor în plus.

Promisiunea dietei cu banane  

Dieta cu banane pledează pentru o cură de slăbire echilibrată și variată. Spre deosebire de alte diete restrictive, acest program nu constă în consumul exclusiv al acestui fruct pentru pierderea în greutate. În realitate, adepții acestei diete consumă banane la micul dejun și consideră că acest gest simplu îi ajută să scape de câteva kilograme în plus. În loc să mănânci pâine prăjită cu unt, cereale dulci sau produse de patiserie, consumul unui fruct îți permite să te umpli de vitamine și să crești senzația de sațietate resimțită la trezire. 

Care sunt regulile de urmat în dieta cu banane?

Prânzul și cina trebuie să fie echilibrate

Evită alcoolul, zaharurile și produsele bogate în grăsimi

Mănâncă o gustare sănătoasă, dacă îți este foame

Nu mai mânca atunci când ești 80% plin

În plus, acest program recomandă să te culci devreme și subliniază importanța unui somn odihnitor într-un proces de slăbire. 

Ce alimente sunt permise și interzise?

Deși există diferite versiuni ale acestei diete, majoritatea sunt de acord cu următoarele principii: 

La micul dejun, mănâncă banane și bea apă la temperatura camerei. Bananele nu trebuie fierte sau congelate. Dacă îți este foame, este indicat să aștepți 15-30 de minute înainte de a mânca orice altceva. 

Pentru prânz și cină, poți mânca orice dorești, dar orezul este recomandat ca amidon. Dacă este posibil, încearcă să mănânci mese echilibrate bogate în legume. Evită lactatele și înghețata.

O dietă care necesită un nivel destul de scăzut de efort 

Spre deosebire de alte diete care recomandă reducerea porțiilor sau schimbarea drastică a obiceiurilor alimentare, acest plan alimentar nu este foarte restrictiv. În realitate, singura dificultate constă în faptul de a consuma exclusiv banane sau un alt tip de fructe la micul dejun. 

Virtuțile bananelor în procesul de slăbire

Deși bananele sunt bogate în calorii datorită conținutului ridicat de carbohidrați, se pare că acest fruct nu îngrașă. Potrivit unui studiu științific, consumul de banane și adoptarea unei diete sănătoase au permis persoanelor care suferă de obezitate să-și reducă masa corporală. După cum explică Marie-Laure André, dietetician-nutriționist, bananele sunt bogate în fibre, antioxidanți, vitamine și minerale și au efecte pozitive asupra tranzitului intestinal. 

Motivele pentru care această dietă poate funcționa 

Dacă această dietă poate fi benefică pentru organism și pentru greutate se datorează în principal faptului că persoanele care o urmează consumă mai puține calorii fără să-și dea seama neapărat. De fapt, bananele conțin amidon rezistent și se numără printre alimentele care te țin sătul mai mult timp, spune un studiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel