După cât timp expiră pastele în frigider? Trucuri care îți salvează mâncarea

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Un fel de mâncare poate fi păstrat în frigider o anumită perioadă, în funcție de ingredientele sale.

Refrigerarea a schimbat complet multe dintre obiceiurile noastre alimentare și chiar a făcut posibilă păstrarea în frigider a unor alimente care, ținute la temperatura camerei, se stricau. Este cu siguranță o metodă eficientă de menținere a alimentelor în stare bună, dar există o limită!

Ceea ce numim refrigerare constă în menținerea alimentelor la o temperatură între 0 și 8 grade Celsius. Acest lucru încetinește dezvoltarea bacteriilor, dar nu o oprește în întregime. Din acest motiv, mâncarea nu poate fi păstrată la frigider cu săptămânile, ci doar câteva câteva zile, în funcție de ce ingrediente conține. 

Spre exemplu, în cazul pastelor Carbonara, timpul de păstrare în frigider variază: dacă sosul conține ou, ar trebui să stea la frigider cel mult două zile, iar dacă este cu smântână, poate rezista până la 3 zile.

Consumul de alimente stricate, care au stat la frigider mai mult decât ar fi trebuit, este foarte periculos, deoarece suntem expuși la bacterii precum Clostridium, Campylobacter sau chiar Listeria și Salmonella.

În plus, este important să păstrăm alimentele în frigider. Nu ar trebui să le lăsăm expuse la aer mai mult de două ore înainte de a le băga la frigider (deoarece în acea perioadă intră în contact cu microorganisme care ar putea prolifera ulterior). Pe de altă parte, nici mâncarea fierbinte nu trebuie băgată imediat în frigider, deoarece riscăm să apară condensul, care creează un mediu ideal pentru microorganisme.

Cum să păstrezi proaspete pastele şi a doua zi 

 

Ţine pastele în frigider într-un recipient care este închis foarte bine. În acest fel nu vor prinde miros de frigider şi îşi vor păstra aroma. Evită capacele din plastic. Optează întotdeauna pentru cele din sticlă. 

Adaugă un pic de ulei în caserolă, altfel, pastele se vor transforma inevitabil într-o masă lipicioasă. Un strop de ulei de măsline extravirgin este soluția care păstrează pastele în stare perfectă. 

Niciodată nu răci pastele în apă după preparare. Îşi pierd din textură, devenind prea moi. 

Și dacă tot am vorbit despre pastele Carbonara, iată cum prepari sosul.

Această rețetă conține ciuperci, un aliment foarte hrănitor care, datorită conținutului său de seleniu, combate celulele canceroase și împiedică crearea tumorilor.

Ingrediente pentru 4 persoane:

• 150 g de slănină

• 150 g ciuperci

• 150 g parmezan ras

• 1 ceapă

• 300 ml. de smântână lichidă

• piper negru

• ulei de masline

• sare

Timp de preparare: 30 de minute

Calorii: aprox. 525 calorii

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie adaugă un strop de ulei și ceapa tocată în prealabil, la foc mediu.

2. Adăuga ciupercile feliate cu puțină sare și amestecă.

3. Include slănina tocată, păstrând tigaia la foc mediu.

4. În momentul în care slănina se rumenește, dar fără să fie crocantă, adaugă smântâna lichidă cu puțin piper negru și amestecă totul.

Citește și Panna Cotta, rețetă veche italiană în 5 pași. Foarte simplu de făcut

5. Pune pastele peste sos și amestecă în continuare.

6. În cele din urmă, adaugă parmezanul ras, pentru a da mâncării o aromă unică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel