Liftiera care a „poftit” la cadourile copiilor cu cancer, anchetată

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Județean Craiova
Spitalul Județean Craiova

Un inginer de la o fabrică de mașini din Craiova a povestit pe pagina sa de Facebook cât de urât s-a purtat o liftieră pentru că nu i-au dat una din plasele cu cadouri pe care le ducea, împreună cu colegii săi, copiilor bolnavi de cancer din Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Craiova. Conducerea spitalului a anunțat că face anchetă internă.

Împreună cu colegii săi, inginerul Victor Mihăescu de la Uzina Ford, s-a dus la Spitalul Județean Craiova ca să ducă daruri copiilor internați la Secția de Oncologie a unității medicale. Ca să ajungă la etajul 9, încărcați fiind cu o sută de plase, inginerul și colegii săi s-au urcat în lift. Suprinză, însă. Liftiera „poftea" la plasele destinate copiilor bolnavi de cancer și a fost foarte deranjată că angajații fabricii de mașini n-au vrut să îi dea și ei. Uluit de atitudinea halucinantă a liftierei, bărbatul a prezentat pe Facebook, iar acesta a devenit viral, ajunând și la urechile conducerii spitalului.

Facem o anchetă internă în acest caz. După finalizarea anchetei se vor lua măsuri, pentru că astfel de atitudini sunt de netolerat. Pacientul, când ajunge în spital, primele persoane cu care i-a contact nu sunt medicii, ci portarul, liftiera, infirmierii, brancardierii, asistenții. Voi lua legătura cu domnul de la Ford și îl voi ruga să depună o sesizare scrisă și la spital", a declarat, pentru Agerpres, directorul SJU Craiova, dr. Eugen Georgescu.

Dialog halucinant: „Mie ce mi-ați adus? Sper să nu vă mai întoarceți"

Pe pagina sa de Facebook inginerul a povestit că el și colegii săi au chemat liftul „nu din comoditate, ci din cauza greutății plaselor„ cu cadouri pentru copilații bolnavi.

Liftul ajunge, se deschid ușile și ne urcăm. Din prima secundă când am pus piciorul în lift...a început bătaia de joc și nesimțirea pe care nu am mai întâlnit-o la un asemenea nivel (...): - Mie ce mi-ați adus? Ce plasă îmi dați? (Noi... am zâmbit... crezând că este o glumă... și am tăcut... fâstâciți...) Liftiera însă insistă: - Haideți... nu îmi dați și mie o plasă? Ce... nu stiți că de câte ori se vine aici cu cadouri... prima plasă se dă la liftieră? (noi... siderați... lăsați mască... fără cuvine...) - Nu știam că așa trebuie... ce plasă doriți? Din aceasta cu pufuleți? (zice una din colegele mele... în glumă) - Nu nu... nu cu pufuleți... Păi ce... nepoții mei mănâncă pufuleți? Sunt de familie bună... ce mama...dr... Între timp ajunge liftul la etajul 9... și coborâm unul câte unul pe lângă 'duamna' care stătea pe scaun și se uita sfidător la noi că nu i-am dat nimic. Apoi... nu a îndurat-o inimia și ne-a aruncat ultimele vorbe: - Sper să nu vă mai întoarceți, să mergeți cu acest lift, cât sunt eu aici...nesimțire...", a povestit Victor Mihăescu.

Inginerul a dat detalii despre liftieră care vor ajuta la identificarea ei, ba chiar a cerut public să i se facă „raport de desfacere a contractului de muncă", pentru că i-au spus că merg la Secția de Oncologie ca să facă fericiți niște copii sărmani care se chinuie cu o boală cruntă - cancerul -, dar acesteia nu i-a păsat.

Nu înțeleg însă de ce aceasta 'duamnă' trebuie să fie plătită din banii noștri pentru a apăsa pe un buton. V-ați gândit că oricine poate apăsa în 2018 un buton de la lift, și să meargă la ce etaj dorește? Se poate face prin control-acces acest lucru, fără ca oamenii să mai aibă de a face cu aceste sugative de liftiere. (...) Sper ca acest mesaj să îl vadă și doamna ministru al Sănătății și să ia măsuri în acest sens. Sunt convins că la Craiova, o mână se spală pe alta și toată povestea va fi tratată ca un lucru minor. Pentru noi însă contează! Nu din acest motiv plătim CAS", a scris Mihăescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel