Liposucție: mituri despre procedură, distruse de experți

Angela Sabău |
Data publicării:
Abdomen      Photo by Mikhail Nilov from Pexels
Abdomen Photo by Mikhail Nilov from Pexels

Liposucția este una dintre procedurile cele mai frecvente, însă iată și o serie de mituri care circulă despre această procedură.

Vreți sa optați pentru liposuctie? Vă faceți griji pentru miturile legate de această procedură? Iată câteva mituri despre această procedură, distruse de specialiști.

Mulți oameni optează pentru diverse proceduri pentru a scăpa de grăsime și a reveni în formă. Liposucția, o procedură cosmetică este realizată pe scară largă pentru a îndepărta grăsimea corporală nedorită.

Iată câteva fapte despre procedură.

Mit: Liposucția este o modalitate ușoară de a pierde în greutate.

Realitate: Nu este o metodă de slăbire, cu toate acestea, este foarte utilă pentru a obține o formă perfectă a corpului după ce ați suferit pierderea în greutate prin dietă, exerciții fizice și/sau chirurgie bariatrică.

Mit: Liposucția întregului corp se poate face într-o singură intervenție chirurgicală.

Realitate: Un total de 10% din greutatea corporală poate fi îndepărtată în siguranță prin liposucție. Dacă rămâne mai multă grăsime, se poate face în ședințe ulterioare.

Mit: Liposucția este făcută doar de celebrități.

Realitate: Liposucția poate fi un instrument util pentru orice persoană cu nuanță bună a pielii și depunere în exces de grăsime localizată. Poate fi făcută ca o procedură de sculptură și conturare a corpului pentru oricine își dorește o anumită formă a corpului!

Am nevoie de liposucție?

Dacă aveți depuneri de grăsime localizate în exces sau „buzunare” de grăsime de care nu puteți scăpa, după pierderea în greutate sau după sarcină și naștere, liposucția ar putea fi soluția perfectă pentru a obține o formă mai bună a corpului. La femei, după sarcină și naștere, cu piele slăbită și grăsime în abdomenul inferior, liposucția singură nu poate rezolva problema. În astfel de cazuri, liposucția împreună cu strângerea pielii este necesară, caz în care o abdominoplastia este o procedură mai bună.

Pentru ce părți ale corpului se poate face liposucția?

Cele mai frecvente părți ale corpului în care se efectuează liposucția includ bărbia dublă, brațele, abdomenul, șoldurile, coapsele și fesele. Liposucția poate fi efectuată și pentru reducerea sânilor masculini (ginecomastie).

Procedură:

Procedura se efectuează sub anestezie generală sau spinală, după cum este necesar, astfel încât pacientul să nu simtă nicio durere în timpul procedurii.

Chirurgul plastician, cu instrumente specializate și o mașină de aspirație puternică, va umple mai întâi o soluție specială pentru a preveni sângerarea și a ușura aspirația grăsimii. Apoi procedura începe cu utilizarea unor canule lungi și subțiri care aspiră grăsimea împreună cu conturarea corpului.

La ce mă pot aștepta după operație?

Postoperator, pacientul poate prezenta dureri ușoare și vânătăi, care sunt gestionate cu medicamente și cu îmbrăcăminte de compresie. Grăsimea nu se întoarce în părțile corpului unde s-a făcut liposucția dacă pacientul se îngrașă câteva kilograme, după procedură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel