Lockdown de cinci zile, în urma unui focar cu noua tulpină britanică

Lockdown, restrictii. FOTO unsplash
Lockdown, restrictii. FOTO unsplash

Guvernul regional al statului australian Victoria, situat în sud-estul ţării, a decretat un lockdown de cinci zile ca urmare a detectării unui focar cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel în care sunt plasate în carantină persoane venite din străinătate, relatează vineri EFE.

Noua măsură, anunţată de guvernatorul Daniel Andrews, intră în vigoare la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar cei 6,7 milioane de locuitori din Victoria, al doilea stat australian prin prisma populaţiei, nu vor putea să iasă din locuinţele lor decât pentru cumpărături, pentru a face sport sau pentru a merge la locul de muncă - pentru cei incluşi în categoria personalului esenţial.

Măştile de protecţie sunt obligatorii în orice moment şi nu sunt permise vizitele la domiciliu.

Trebuie să ne asumăm

 

După detectarea focarului de infectare cu noua tulpină britanică de coronavirus într-un hotel pus la dispoziţia persoanelor venite din străinătate pentru a petrece perioada de carantină, autorităţile din statul Victoria au confirmat 13 contagieri locale.

"Trebuie să ne asumăm faptul, bazându-ne pe sfaturile experţilor, că există cazuri de transmitere pe care nu le cunoaştem şi care se răspândesc cu viteza luminii", a declarat, vineri, guvernatorul Daniel Andrews pentru a justifica această măsură prin care se încearcă să se evite apariţia altor focare, aşa cum s-a întâmplat în statul Victoria între iunie şi septembrie.

Australia a confirmat de la începerea pandemiei un număr de 28.879 de cazuri de COVID-19 şi 907 de decese. Din acest bilanţ naţional, 20.460 de infecţii şi 829 de decese au fost raportate în statul Victoria, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel