Locuri publice care colcăie de germeni. La ce să fii atent


Germenii periculoși se ascund în multe locuri din jurul nostru. Nu e suficient sa te speli pe mâini după ce folosești baia sau când ajungi acasă. Iată locurile și obiectele în care trebuie să te protejezi de aceștia.

Ecranele cu touch


Cu toate că s-ar putea să nu surprindă faptul că acestea sunt pline de germeni - sunt ecrane „touch", la urma urmei - un studiu a găsit unele tipuri de germeni periculoși. Testele de pe ecranele de la opt restaurante fast-food au descoperit bacterii fecale care provoacă tipurile de infecții pe care le puteți contacta într-un spital (Enterococcus faecalis), precum și stafilococ, care poate provoca intoxicații cu sânge, notează webmd. 

 

Uscătoare

De fiecare dată când vă spălați, un aer de picături pline de bacterii curge în aerul din baie. Unde merg toți acei germeni? Poate în acel uscător de modă vechi. Un nou studiu spune că răspândesc germeni cu fiecare explozie de aer. Cum rămâne cu acele uscatoare cu jet? Un grup de cercetători spune că, de asemenea, trag germeni în aer cu viteză. Dar producătorii lor spun că au echipat un filtru special pentru a preveni acest lucru. Cele mai sigure rămân șervețele de hârtie de modă veche.

 

Bazine de înot

Un parc acvatic plin de copii poate avea 22 de kilograme de excremente plutind în jur. Tinerii pot transporta până la 10 grame fecale rămase. Nu-l spală nici înainte să sară, iar restul se clătește în piscină. Clorul nu ucide totul. Cea mai bună linie de apărare? Încercați să nu înghițiți apă.

 

Săli de sport

Dacă sala de sport oferă o modalitate de a curăța echipamentul înainte de a-l folosi, fă-o. Chiar dacă mergeți acolo pentru a deveni sănătos, locul este acasă pentru o gamă largă de germeni. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile fac saltul de la pielea noastră la orice atingem. Un studiu a arătat că greutățile și mânerele eliptice ale aparatelor sunt pline speciile de germeni care se găsesc frecvent în toalete.

 

Meniuri restaurant

Unele au de 100 de ori mai multe bacterii decât un scaun de toaletă. Chiar dacă tone de oameni le ating, majoritatea sunt șterse doar o dată pe zi, și, de obicei, cu o cârpă murdară. Nu vă spălați pe mâini înainte de a vă așeza. În schimb, frecați după ce comandați. Nu vă așezați niciodată obiectele de argint în partea de sus a meniului.

 

Fântâni de apă

Gândește-te de două ori înainte de a lua o înghițitură la școala copilului tău. Acesul de apă ar putea fi mai murdar decât baia! Acest lucru se datorează faptului că băile sunt curățate regulat. Ați văzut vreodată pe cineva curățând o fântână de băut? Doar poartă cu tine o sticlă de apă.

 

Distribuitoare de săpun

Aceste pompe sunt un teren de reproducere pentru bacterii. Spălați timp de cel puțin 20 de secunde sau transportați instalația de igienizare manuală. Și înainte să ajungi la mânerul ușii, gândește-te la câte persoane nu se spală după ce au folosit toaleta. CDC spune că doar 31% dintre bărbați și 65% dintre femei o fac.

 

Coșurile de cumpărături


S-ar putea să ridicați mai mult decât o simplă pâine din magazin. Mânerul coșului dvs. ar putea găzdui 11 milioane de microorganisme, inclusiv unele provenite din carne crudă. Multe magazine oferă șervețele antibacteriene în aceste zile. Utilizati-le.

 

Butoanele liftului


Dacă vă cutremurați când trebuie să atingeți un mâner al ușii, fiți atenți și la butoanele ascensorului. Împingeți-le cu cotul sau urcați scările.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel